Băsescu: Câmpeanu să demisioneze dacă soţul ei nu are un handicap sever VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să îşi prezinte demisia dacă soţul ei nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 17:56
Băsescu: Câmpeanu să demisioneze dacă soţul ei nu are un handicap sever VIDEO

„În ultima perioadă au fost unele evoluţii, dar cred că acestea nu trebuie să ne facă să uităm responsabilităţi. Din acest motiv, aş vrea să îmi precizez punctul de vedere legat de câteva subiecte aflate în dezbatere publică. Primul, cu care încep declaraţia, este legat de doamna ministru Câmpeanu. Fac un apel la domnia sa în mod direct: dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate, să îşi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe anchete”, a afirmat Băsescu miercuri, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că situaţia soţului Marianei Câmpeanu reprezintă „o pată urâtă” pe emblema Guvernului.

„Dacă este adevărat că dânsul conduce, se duce, ia de la şcoală copilul, îl ia de la şcoală cu maşina de la Autoritatea Rutieră Română, să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul, pentru că aşază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonată de acte de corupţie şi de miniştri condamnaţi în exerciţiul funcţiunii şi alte întâmplări de acest gen”, a declarat Băsescu.

Ministrul Mariana Câmpeanu este acuzată că i-ar fi dat soţului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, după cum afirmă Centrul de Investigaţii Media.

Ministrul Muncii susţine că acuzele despre pensionarea soţului său au avut drept scop denigrarea sa şi a familiei, printr-un demers „nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete”.