Băsescu: Când am spus că nu îl cunosc pe Blejnar, chiar nu ştiam cine e VIDEO

Traian Băsescu şi-a menţinut afirmaţia potrivită căreia nu îl cunoaşte pe fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, precizând că legăturile sale cu el nu au fost atât de strânse încât să poată să spune că îl cunoaşte.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 19:25
Băsescu: Când am spus că nu îl cunosc pe Blejnar, chiar nu ştiam cine e VIDEO

„A cunoaşte un om înseamnă să-l ştii. Eu am vorbit la telefon şi vorbesc cu toţi demnitarii statului român, inclusiv acum, de când sunt în coabitare. Cum credeţi că nu aş vorbi cu ministrul de Finanţe? Cum credeţi că nu vorbesc cu ministrul Apărării? Înainte de weekend, am solicitat ministrului de Finanţe o situaţie cu restituirile de TVA pe 2010, 2011 şi anul ăsta. Pentru că vreau să ştiu cât din TVA-ul plătit este reîntors”, a răspuns Traian Băsescu unei întrebări pe marginea relaţiilor sale cu fostul şef al Fiscului.

Băsescu a spus că îşi menţine afirmaţia iniţială privind natura relaţiilor, chiar şi după ce în presă a apărut stenograma unei convorbiri între el şi Sorin Blejnar. „Dar asta nu înseamnă că îl cunosc, omul ăsta nu a fost în partid, nu am legătură cu el. Sigur, l-am chemat la un CSAT. Habar nu am avut cine e şeful ANAF, că au fost mai mulţi şefi de instituţii chemaţi şi au stat în rândul doi şi trei. Abia pe urmă am avut o discuţie la Cotroceni, pe o temă tot aşa, legată de evaziunea fiscală. Deci îmi menţin punctul de vedere că la momentul la care am spus «nu-l cunosc» chiar nu ştiam cine e Blejnar”, a afirmat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu şi Elena Udrea au fost interceptaţi în dosarul fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar. Preşedintele Băsescu a vorbit la telefon cu Blejnar despre problema Rompetrol, dar şi despre situaţia unei firme care are contracte cu statul. Telefonul fostului şef al Fiscului era ascultat de procurori în dosarul privind importurile de motorină de la Braşov, în care fostul şef al ANAF a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru favorizarea infractorului.

Sorin Blejnar l-a sunat în luna septembrie 2010 pe preşedintele Traian Băsescu, pentru a îl informa în legătură cu o firmă de construcţii care a câştigat numeroase contracte cu statul şi care avea datorii. Firma este a unor apropiaţi ai PDL. De asemenea, preşedintele a cerut explicaţii şi despre Rompetrol şi i-a spus lui Blejnar să găsească soluţii împreună cu ministrul justiţiei.