Băsescu, către jurnaliste: N-o să mai fiţi bătute! VIDEO

Traian Băsescu a vrut să le facă femeilor un cadou de 8 martie. Şeful statului spune că a cerut Parlamentului să-i trimită rapid legea care combate violenţa în familie pentru a o promulga în 8 Martie. "Aşa că nu o să mai fiţi bătute acasă de bărbaţi, dacă vă mai atinge cineva cu altceva decât cu o floare, să meargă la puşcărie", le-a spus Băsescu jurnalistelor.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 10:38
Băsescu, către jurnaliste: N-o să mai fiţi bătute! VIDEO

Şeful statului a spus că promulgarea legii pentru combaterea violenţei în familie este „cel mai serios mesaj” pentru femeile din România de 8 Martie.

„Am promulgat legea pentru combaterea violenţei în familie. Este cel mai serios mesaj (…) Aşa că nu o să mai fiţi bătute acasă de bărbaţi, dacă vă mai atinge cineva cu altceva decât cu o floare, să meargă la puşcărie”, a spus Băsescu zâmbind, la sosirea la conferinţa de bilanţ a Ministerului Public.

Imediat, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a completat glumind: „Să sune la Preşedinţie”, referindu-se la femeile afectate de violenţa în familie.

„Da, să sune la Preşedinţie”, a repetat Băsescu, râzând.

El a mai spus că legea promulgată joi nu era sosită spre promulgare la Administraţia Prezidenţială.

„Şi nici nu era sosită, am cerut-o de la Parlament să mi-o dea repede ca să o promulg azi”, a precizat el.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, 8 martie, decretul pentru promulgarea legii privind modificarea şi completarea legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Legea a fost trimisă în 7 martie la Preşedinţie, pentru promulgare.

Legea privind combaterea violenţei în familie prevede că victima violenţei în familie poate cere instanţei un ordin de protecţie şi de restricţie faţă de agresor. Potrivit acesteia, violenţa în familie se poate manifesta prin violenţă verbală, psihologică, fizică, sexuală, socială sau spirituală.