Băsescu: Cel mai mare politician nu este nici Obama, nici Merkel, nici Sarkozy…

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că cel mai mare politician al lumii a apărut şi el se numeşte "piaţa", care a pus politicienii din Europa "cu spatele la zid", iar conflictul "piaţă-politicieni" trebuie rezolvat printr-un "armistiţiu" pe 3, 4, 5 ani.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 09:41
Băsescu: Cel mai mare politician nu este nici Obama, nici Merkel, nici Sarkozy…

„A apărut cel mai mare politician al lumii. Spre dezamăgirea multora el nu se numeşte nici Obama, nici Merkel, nici Sarkozy, nici Băsescu, nici Papandreou. Numele acestui politician este «piaţa»”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, prezent la evenimentul de lansare a Raportului de Competitivitate organizat de AmCham, citat de Mediafax.

Şeful statului a explicat că în ultima perioadă nu a mai auzit niciun politician referindu-se la electorat, ci „toţi încearcă să satisfacă piaţa”.

„Piaţa ne-a pus pe toţi cu spatele la zid, cel puţin în Europa, şi ne cere mai mult decât putem da”, a apreciat Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că „acest conflict pieţă-politicieni trebuie să înceteze printr-un armistiţiu pe 3, 4,5 ani”, deoarece piaţa nu îi poate omorî pe cei care i-au oferit cel mai mult, adică Guvernele.