Băsescu comite o nouă gafă VIDEO

Desele discuţii despre economie par să-l fi marcat pe preşedintele Traian Băsescu. La plecarea în Turcia, unde efectuaeză o vizită de stat, preşedintele a încurcat titulatura Patriarhului Constantinopolului, Bartholomeu I, numindu-l "patriarh economic" în loc de "patriarh ecumenic".

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 08:22
Băsescu comite o nouă gafă VIDEO

„De asemenea, voi avea o întâlnire cu Sanctitatea Sa Bartolomeu I, patriarhul economic, ai, al ..ecumenic al Bisericii ortodoxe …….şi nu în ultimul rând voi vea o întâlnire cu comunitatea de afaceri la Instambul”, a declarat şeful statului înainte de a decola spre Turcia.

Şeful statului efectuează luni şi marţi o vizită de stat în Republica Turcia, la Ankara şi Istanbul, la invitaţia omologului său, Abdullah Gül. El va avea în cadrul vizitei convorbiri oficiale cu preşedintele Gül, cu primul-ministru Recep Tayyip Erdogan (pe care este posibil să îl viziteze la Istanbul, deoarece se recuperează acasă după o operaţie, după cum a precizat preşedintele Băsescu), precum şi cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Cicek.