Băsescu: De ce nu ar candida Blaga la Bucureşti? Şi Macovei poate fi candidat bun

Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru al PDL pentru Primăria Capialei, a declarat preşedintele Traian Băsescu într-un interviu la TVR. Un alt posibil contracandidat pentru Sorin Oprescu la alegerile pentru Capitală ar putea fi şi Monica Macovei, a recunoscut şeful statului.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 19:17
Băsescu: De ce nu ar candida Blaga la Bucureşti? Şi Macovei poate fi candidat bun

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni seară că, în opinia sa, contracandidatul lui Sorin Oprescu pentru Primăria  Capitalei ar trebui să fie „un greu” al PDL.

„Să ştiţi că nu sunt preşedintele PDL-ului, cum adesea îmi spuneţi. Dar, de ce nu ar candida un greu? Spre exemplu, Vasile Blaga, care are o imagine foarte bună. Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru al PDL-ului. Poate fi Monica Macovei”, a spus Traian Băsescu, întrebat cu privire la un posibil contracandidat al PDL-ului la alegerile pentru Primăria Capitalei..

Şeful statului le- a dat şi sfaturi PDL-iştilor. „Pe Sorin Oprescu îl poţi bate ori cu unul care este la fel ca el, dar puţin mai isteţ, că trebuie să aibă ceva în plus în condiţiile în care Sorin Oprescu este departe de a nu fi un om isteţ, ori cu unul care este total opus, cu Monica Macovei. Trebuie să mai aibă o calitate cel care îl contracandidează: să-i spună lui Oprescu în faţă şi credibil ce a făcut. Niciun proiect în Bucureşti nu este un proiect gândit, conceput de Sorin Oprescu. La pasaj (Pasajul Basarab – n.r.), vă aduc aminte că eram primar, iar el, în calitate de consilier, a votat împotriva pasajului, contoarele la blocuri eu le-am pus, autostrada (autostrada suspendată n.red.) nu s-a făcut”,  a declarat Băsescu.