Băsescu, de Sf. Dimitrie: Un bun prilej de a reflecta la lucrurile care au forţa de a ne aduce împreună

Preşedintele Traian Băsescu a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, şi a Sfântului Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor, potrivit Agerpres.

26 oct. 2013, 08:10
Băsescu, de Sf. Dimitrie: Un bun prilej de a reflecta la lucrurile care au forţa de a ne aduce împreună

‘Doresc să adresez cele mai sincere urări tuturor celor care astăzi, de sărbătoarea închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, îşi aniversează ziua onomastică. Totodată, în aceste zile îl cinstim pe Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor, şi doresc să adresez gândurile mele cele mai bune pelerinilor care, la fel ca în fiecare an, vin de departe să se alăture acestei mari sărbători a ortodoxiei ce reprezintă un bun prilej de a reflecta la lucrurile care au forţa de a ne aduce împreună, în spiritul solidarităţii şi al compasiunii. Fie ca aceste zile speciale pentru bucureşteni şi pentru toţi credincioşii ortodocşi să ne dăruiască tuturor speranţă, înţelegere şi bucurie! La mulţi ani!’, se arată în mesajul preşedintelui.

Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc sâmbătă pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul oraşului grecesc Tesalonic, iar duminică, pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui sfinte moaşte se păstrează în Catedrala patriarhală.

 

VEZI SI:

15.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou