15.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou

Înghesuială la Catedrala Patriarhală din centrul Capitalei. 15.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfântului Dumitru. Pelerinajul continuă aproape toată săptămâna, iar preoţii aşteaptă peste 150.000 de pelerini să vină la Patriarhie.

25 oct. 2011, 12:47
15.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou

Mii de credinciosi au aşteptat ore în şir, în frig, ca să se închine la Sfintele moaşte. Special pentru sărbătoarea Sf Dimitrie cel Nou, au fost aduse moaştele Sf. Andrei din Grecia. Peste 150.000 de pelerini din toată ţara sunt aşteptaţi să se închine la moaşte până vineri.

„Arhiepiscopia Bucureştilor şi parohiile oferă hrană rece, iar 18 biserici din apropiere sunt deschise pentru a oferi prilej să se odihnească. În cele două săli de sport de la Colegiul Eminescu şi Ion Creangă au fost pregătite locuri de cazare, acolo sunt paturi, pentru cei veniţi din ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica.

Credincioşii îl sărbătoresc miercuri pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, iar joi pe sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului.