Băsescu, de ziua Drapelului Naţional: Îi îndemn pe români să cinstească acest simbol

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că Ziua Drapelului Naţional reprezintă pentru toţi românii un moment de sărbătoare, Tricolorul amintind fiecărui român trecutul de luptă pentru unitate şi independenţă şi aducând un sentiment de mândrie şi de apartenenţă la ţară şi valorile naţionale.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 10:24
Băsescu, de ziua Drapelului Naţional: Îi îndemn pe români să cinstească acest simbol

„Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, reprezintă pentru toţi românii un moment de sărbătoare. Drapelul Naţional aminteşte fiecărui român trecutul de luptă pentru unitate şi independenţă şi ne face să trăim un sentiment de mândrie şi de apartenenţă la ţară şi la valorile naţionale”, apreciază şeful statului într-un mesaj transmis cu această ocazie.

De asemenea, preşedintele arată că Drapelul Naţional aminteşte fiecăruia de datoria de a servi patria.

„Zbuciumata istorie a României a dovedit că Drapelul Naţional reprezintă principalul simbol al unităţii românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, independenţa şi suveranitatea României. În această zi îi îndemn pe toţi românii, oriunde s-ar afla, să cinstească aşa cum se cuvine acest simbol naţional”, a mai spus preşedintele Băsescu.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată în 1998 ca Zi a Drapelului Naţional. Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Pe 26 iunie 1848 Guvernul revoluţionar din Ţara Românească decreta ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.

Guvernul a decis, marţi, ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru.