Băsescu deranjează Olanda cu zarzavaturile. Află cum ripostează euroaleșii olandezi

Refuzul președintelui Traian Băsescu de a mai cumpăra zarzavaturi olandeze i-a deranjat pe europarlamentarii olandezi. Ei îl acuză pe șeful statului român că demersul său este unul ”politic” și vor să sesizeze Comisia Europeană în privinţa comportamentului acestuia.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 09:44
Băsescu deranjează Olanda cu zarzavaturile. Află cum ripostează euroaleșii olandezi

Europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, marţi, colegilor săi români din cadrul PE câte un coş cu legume olandeze, ca răspuns la declarațiile preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu zarzavaturile importate din această ţară, relatează Radio Netherlands, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

Nu este nimic în neregulă cu legumele noastre, iar România nu poate să blocheze pur şi simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic„, a declarat De Lange.

Eurodeputaţii olandezi intenţionează chiar să sesizeze Comisia Europeană în privinţa declarațiilor de boicot ale președintelui Băsescu.

În plus, parlamentarul creştin-democrat, Henk Jan Ormel, a declarat că România va fi sfătuită să se concentreze pe combaterea corupţiei pe plan intern, în loc să boicoteze legumele olandeze.

El a anunțat că intenţionează să îi ceară ministrului olandez de Interne, Uri Rosenthal, o reacţie în Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături, sâmbătă seară, într-un supermarket din Bucureşti, declarând, la plecare, pentru România TV, că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze.

„Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze”, a declarat șeful statului.

Băsescu a făcut aceste declarații în contextul în care Olanda se opune intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că poziţia Olandei în legătură cu intrarea României în Schengen este un abuz, menţionând că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă.