Băsescu, despre al doilea tur de scrutin: S-au spus atâtea TRĂSNĂI încât una în plus nu mai contează

Preşedintele suspendat Traian Băsescu ia în derâdere scenariul evocat joi de liberalul Eugen Nicolăescu privind organizarea unui al doilea tur de scrutin în cazul în care CCR invalidează referendumul din 29 iulie. 

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 11:31
Băsescu, despre al doilea tur de scrutin: S-au spus atâtea TRĂSNĂI încât una în plus nu mai contează

S-au spus atâtea trăsnăi încât una în plus nu mai contează„, a spus râzând Traian Băsescu. 

Întrebat de jurnalişti cât crede că mai durează până când CCR va anunţa decizia privind referendumul, Băsescu a spus: „Păi, sunt contestaţii multe”.

Liderul PNL Eugen Nicolăescu a declarat joi la RFI că dacă CCR va invalida referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, atunci Parlamentul are o singură cale, în sensul continuării consultării populare cu un al doilea tur de scrutin.

Nicolăescu a precizat că este vorba despre opinia sa personală.

Eugen Nicolăescu spune că dacă la nivelul Curţii se va opta pentru această variantă, nu s-au întrunit condiţiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, această concluzie va fi comunicată Parlamentului. Parlamentul, tot în baza unei hotărâri a Curţii Constituţionale va trebui să decidă calea de urmat. Şi atunci, probabil, la nivelul Parlamentului va trebui să vedem care este calea de urmat. Eu cred că în acest moment o singură cale are Parlamentul şi anume să constate că nu este simetrie juridică între alegerea şi demiterea preşedintelui, că este nevoie să fie completată legislaţia, în sensul de a se finaliza şi demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent câţi se prezintă la vot, aşa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea preşedintelui şi să se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin. Eu cred că asta este calea corectă şi calea legislativă, impusă chiar de spiritul Constituţiei”.