Băsescu, despre dezvăluirile lui Andronic şi implicarea serviciilor: Numai copiii ar putea să creadă că alegerile din 2009 sunt ţinta

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit la România TV că alegerile din 2009 au fost fraudate, dar pentru că nu au influenţat câştigătorul au fost validate. Traian Băsescu consideră că "numai copiii ar putea sa creada ca alegerile din 2009 sunt tinta".

13 apr. 2017, 17:00
Băsescu, despre dezvăluirile lui Andronic şi implicarea serviciilor: Numai copiii ar putea să creadă că alegerile din 2009 sunt ţinta

„Liviu Dragnea ar putea să afle în comisia parlamentară pe care vrea să o conducă ceea ce stia. Alegerile din 2009 au fost fraudate. Frauda s-a aprobat atunci cand CCR a aprobat sa se numere voturile anulate. S-a constatat ca 3000 de voturi imi fusesera furate mie. Daca facem socoteala ca asta reprez 3% si extindem pe toate voturile, s-ar putea sa constatam ca PSD, PC, PNL şi UDMR care au fost in alianta au furat cam 2% în favoarea lui Geoana. 138000 de mii de voturi anulate e un esantion destul de consistent. Acesta e un prim element care a aratat de atunci ca alegerile au fost fraudate in favoarea lui Geoana. Daca e ceva de anchetat cu privire la castigatorul alegerilor cred ca mai avem o singura solutie. Sa scoatem din arhive voturile si sa le numaram si va dau scris ca gasiti cel putin un milion de voturi puse la Geoana. CCR nu s-a mai complicat pentru ca desi a constat frauda, a considerat ca in cele din urma frauda nu a fost in masura sa schimbe castigatorul, drept pentru care m-a declarat castigator”, a explicat Traian Băsescu la România TV.

Citeşte şi: Traian Băsescu, ironic după anunţul privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009

Ancheta nu e treaba Parlamentului, ci e treaba procurorului general PG. „Cred ca aici ne indreptam catre o capcana politica. Ma tem ca dragnea s-a hotarat sa isi apere prietenii de la tenis si in loc sa lase procuratura sa ancheteze cum e posibil ca toti aceia sa fie impreuna in noaptea alegerilor cand ei trebuiau sa fie la postul lor pentru ca toti aveau sarcini in buna desfasurare a alegerilor, iar momentul pe care il reflecta Andronic este dupa alegeri. Era momentul in care se numarau voturile”.

„Stiu precis e ca Voicu prin relatiile sale luase legatura cu niste judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti. Se facuse o intampinare care avea ca obiectiv o hotarare judecatoreasca care sa stopeze procesul de validare a alegerilor de CCR. Din cate stiu lucrurile au fost rezolvate elegant, adica nu aveau nicio treaba, validarea se face de CCR si in conditiile astea implicarea Curtii de Apel ar fi fost o nerozie care ar fi fost greu de explicat dupa, dar in disperarea de a castiga alegerile, PSD mergea si pe aceasta varianta. Sansa a fost ca Voicu aflandu-se in monitorizare pe influentarea unor dosare in relatii cu demnitari din justitie s-a aflat si asta. Eu nu l-as fi spus, dar l-am vazut scris in ziar”.

Citeşte şi: Marian Vanghelie anunţă dezvăluiri despre alegerile din 2009: Sunt al dracului de bun, pentru că ştiu tot. La balamuc cu toţi!

Îi recomandă lui Vanghelie să nu mai vorbească

„Am vazut ca Vanghelie e pregatit sa faca mari dezvaluiri. El era prieten cu Voicu, iar eu i-as face o recomandare amicala. Are destule necazuri. Sa nu se mai ocupe si de alegeri pentru ca de cand a dat declarati la tv, eu din Giurgiu primesc mesaje de la primari „cum indrazneste ala sa vorbeasca cand el a dat bani primarilor sa cumpere voturile”.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Serviciile s-au implicat în alegerile din 2014

„Comisia Parlamentară sa ancheteze si pe alea din 2004. Si Nastase era nemultumit si Dragnea sa stabileasca ca trebuia sa iasa presedinti. Sa ii dea un mandat de 5 ani lui Nastase, Geoana sa astepte randul, apoi sa il faca Geoana, si apoi Iohannis sa mai faca un mandat. Numai copiii ar putea sa creada ca alegerile din 2009 sunt tinta”, a subliniat Băsescu.

Este clar şi pentru mine ca vor sa vada cum au fost influentate alegerile de institutiile de forta. Ei nu înteleg ca la vremea aceea cei trei, Kovesi, Coldea, Maior, erau inca juniori. Lor li s-a urcat la cap dupa ce s-au invechit pentru ca nu i-am schimbat la vreme. Aici nu se va gasi mare lucru in 2009, dar problema e la 2014.
Dar e preferabuil sa mearga la cele din 2004 ca s-ar putea sa aiba surprize cu colegii.
Decat 2014 mai bine 2004.