Traian Băsescu, despre măsurile recente ale guvernanţilor: Dragnea, ce zici, e cumva criză economică sau „duduie economia”?

Senatorul Traian Băsescu, președinte PMP, critică o serie de măsuri sociale, fiscale și economice, recent adoptate sau în curs de aprobare decise de coaliția de guvernare, subliniind că acestea nu se regăsesc în programul cu care PSD a câștigat alegerile, și-l întreabă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, dacă în atare condiții, în România este "criză economică sau 'duduie economia'".

RomaniaTV.net
08 aug. 2017, 19:02
Traian Băsescu, despre măsurile recente ale guvernanţilor: Dragnea, ce zici, e cumva criză economică sau „duduie economia”?

Dragnea, ce zici, măi … tăiere pensii; tăiere indemnizații pentru creșterea copilului; toate dările la stat trecute pe seama angajatului; creștere explozivă a prețurilor la energie electrică și gaze; reintroducere acciză suplimentară la combustibil. Măi Dragnea, … unde sunt scrise toate astea în programul de guvernare cu care ai păcălit trei milioane de români, care au votat programul PSD? Este cumva criză economică, sau ‘duduie economia’? Concluzie: Măi Dragnea, ‘ieși afară …’ !„, a scris marți Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Postarea președintelui PMP vine după ce Guvernul a aprobat printr-o serie de ordonanțe de urgență modul de recalculare a pensiilor de serviciu, plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului, iar la nivelul coaliției de guvernare s-a anunțat că de la 1 ianuarie 2018 contribuțiile obligatorii, CAS și CASS vor fi trecute în sarcina angajatului.

Totodată, în plan economic, în această perioadă s-a înregistrat o creștere a prețurilor la energie electrică, iar în plan fiscal Ministerul Finanțelor a anunțat intenția creșterii accizelor la combustibil de la 1 septembrie.