Băsescu, despre Mona Pivniceru: A fost o CATASTROFĂ la Ministerul Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că Mona Pivniceru a fost "o catastrofă" la conducerea Ministerului Justiţiei, precizând că aceasta a refuzat numirea Codruţei Kovesi şi a lui Daniel Morar în fruntea Parchetelor.

27 mart. 2013, 20:20
Băsescu, despre Mona Pivniceru: A fost o CATASTROFĂ la Ministerul Justiţiei

„O catastrofă, sincer să fiu. Am vrut să o conving să-l ducem pe Morar la Parchetul General şi pe Kovesi la DNA. Ar fi fost o continuitate şi o credibilitate extraordinară. Mona Pivniceru nu a vrut. Eu cu ea am vorbit, nu m-am dus la Crin Antonescu, nu l-am întrebat nici pe dl. Voiculescu, nici pe dl. Vlasov. A fost o respingere totală a soluţiei care ar fi salvat România„, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Şeful statului a mai spus că Mona Pivniceru nu este „străină” de problemele din CSM, printre care şi schimbarea lui Cristian Danileţ. „Dacă vă spun numai relaţiile doamnei Pivniceru la Bruxelles şi anumite mişcări care au avut loc în CSM de care nu poate să spună că este străină, alături de asociaţiile…”, a mai susţinut Băsescu.

Şeful statului a mai spus că el crede că va ajunge la o soluţie cu premierul Victor Ponta în ceea ce priveşte numirea noilor procurori şefi.

„Eu am un protocol cu premierul. Şi el şi eu l-am respectat până acum”, a adăugat Băsescu.

Întrebat despre declaraţiile şefului Executivului potrivit cărora Daniel Morar ar trebui să-şi dea demisia de la Parchet, după numirea la CCR, aşa cum a făcut Mona Pivniceru, Băsescu a răspuns: „Nu are de ce să plece de la Parchet. Nu văd nici o incompatibilitate”. 

Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei, dar demisia şi decretul prezidenţial de reglementare a interimatului vor fi publicate în Monitorul Oficial după publicarea actelor normative aprobate de Guvern cu avizul ministrului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.
Premierul Ponta a preluat interimar conducerea Ministerului Justiţiei.

CITEŞTE ŞI Ponta: Toţi cei trei numiţi la CCR ar trebui să demisioneze. Nu pot fi şi judecători, şi arbitri