Băsescu, despre relaţia cu PDL: Ne-am ÎNŞELAT reciproc. M-a ŞOCAT refuzul de renumărare a voturilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la B1, că a rămas surprins de faptul că la Convenţia PDL s-a refuzat cererea de renumărare a voturilor, completând că el şi PDL nu mai pot fi parteneri întrucât obiectivele sale sunt diferite de cele ale partidului. "Port multă dragoste PDL, dar nu pot lucra cu această echipă", a mai zis Băsescu.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 19:30
Băsescu, despre relaţia cu PDL: Ne-am ÎNŞELAT reciproc. M-a ŞOCAT refuzul de renumărare a voturilor

Cred că ne-am înşelat unul pe altul. În ultimii doi ani, probabil că ne-am înşelat reciproc. Eu, sperând că partidul acceptă procesul de reformă„, a spus Băsescu, referindu-se la relaţia din el şi PDL.

Şeful statului a completat că „port multă dragoste PDL-ului, dar nu pot lucra cu această echipă” condusă de Vasile Blaga, pe care l-a acuzat că în timpul campaniei pentru şefia PDL a lansat mers pe mesajul „Am ajuns aici din cauza lui Băsescu”.

„Unul din candidaţi cu echipa lui au dus o precampanie, în mod deosebit, în care targetul principal a fost: ‘am ajuns aici din cauza lui Băsescu, Boc şi a măsurilor de austeritate”, „Băsescu ne face dosare”. Drept pentru care, dacă vă aduceţi aminte, cu suficient timp înainte am spus că dacă va fi Vasile Blaga (preşedintele PDL – n.r.) încetează cooperarea noastră”, a spus Băsescu, menţionând că el şi PDL nu mai pot fi parteneri, pentru că obiectivele sunt diferite.

În ceea ce priveste PDL, nu mai mai tem de nimic. Partidul asta mi-a dat mie enorm, dar nici eu nu i-am dat puţin. Nu m-am amestecat în politca internă a PDL, dar dacă unii confundă partidul cu guvernul e treaba lor„, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă declaraţia sa de sâmbătă seară de pe Facebook, Băsescu a replicat: „Nu ştiu dacă vă daţi seama ce sentiment mi-a produs o sală în care se huiduia, confetti, ciobănaşul şi alţii care contestau la microfon...A fost pentru mine picătura care a umplut paharul. Nu mai avea nimic din eleganţa PDL, din decenţa PDL în a se manifesta şi trebuie să vă spun că m-a şocat refuzul de renumărare a voturilor. (…) Deci, în democraţie, mai ales la o competiţie în care cei doi competitori sunt cap la cap, a nu număra la cererea unuia dintre ei şi dacă nu are elemente, chiar dacă vreţi în numele democraţiei când din 4.600 de voturi câştigi cu 36 de voturi, în numele democraţiei conteşti şi spui hai să mai numărăm odată cele 4.600 de voturi. Era o chestiune de o oră şi se închidea democratic”.

M-a şocat refuzul de renumărare a voturilor„, a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seară, într-un mesaj video postat pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună „definitiv şi pentru totdeauna” „Adio, Partid Democrat”, „Adio, PDL!”.