Băsescu, despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova: Poporul este mai înţelept decât politicienii

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat luni un nou mesaj pe Facebook în care scrie că rezultatul alegerilor locale din Repulica Moldova dovedesc faptul că "poporul este mai înţelept decât politicienii". Cu această ocazie, Traian Băsescu a lăudat rezultatele scrutinului care indică direcţia pro-europeană a politicienilor de peste Prut.

29 iun. 2015, 13:00
Băsescu, despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova: Poporul este mai înţelept decât politicienii

După alegerile locale de duminică, fostul preşedinte al României a transmis un mesaj partidelor pro-europene de la Chişinău.

Citeşte şi: Traian Băsescu, în vizită la Elena Udrea

„Şi în Republica Moldova poporul este mai înţelept decît politicienii! Duminică, Dorin Chirtoacă a cîştigat Chişinăul, iar profesorul Nicolae Dandiş a cîştigat la Cahul.

Amîndoi, pro-europeni şi pro-români. Lovitură grea pentru susţinătorii Moscovei, dar rezultate dătătoare de speranţă pentru evoluţia viitoare a ţării.

Acum, după proba de foc a alegerilor locale rămîne ca toate cele trei partide pro-europene să formeze un guvern prin care să-i lase pe comunişti şi socialişti în opoziţie şi să reia cursul democratic al reformelor necesare Republicii Moldova.

Sunt sigur că se poate”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Proeuropenii au câștigat alegerile locale în majoritatea orașelor din Republica Moldova, primarul în exercițiu al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, obținând al treilea mandat în această funcție, a indicat luni Comisia Electorală din Republica Moldova.

 
Considerată una din cele mai sărace țări din Europa, Republica Moldova a parafat în 2014 un acord de asociere cu Uniunea Europeană. Decizia a provocat iritarea Rusiei, care menține forțe militare în regiunea separatistă Transnistria, frontalieră cu Ucraina,