Băsescu, despre suspendare: Ar fi greu de înţeles pentru aliaţi să sacrifici un interes de stabilitate

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, cu privire la demersul de suspendare a sa din funcţie iniţiat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că în acest moment există o situaţie internaţională complicată care necesită stabilitate, iar pentru aliaţii României ar fi greu de înţeles sacrificarea stabilităţii pentru un "joc politic".

17 sept. 2014, 20:18
Băsescu, despre suspendare: Ar fi greu de înţeles pentru aliaţi să sacrifici un interes de stabilitate

„În noaptea asta şeful Statului Major a plecat pentru o întâlnire cu şefii statelor majore a tuturor armatelor NATO ca să se stabilească începerea procedurilor stabilite la Newport, în Ţara Galilor, cu ocazia Summit-ului NATO. Cine ar putea să dea mandat unui şef de stat major care pleacă, cum am dat astăzi mandatul cu observaţiile pe care le-am avut? (…) E o situaţie complicată în care nu te joci cu securitatea naţională. Este faţeta cealaltă, a interesului politic. (…) Greu ar fi de înţeles pentru toţi aliaţii noştri să sacrifici un interes de stabilitate pentru un joc politic”, a spus Băsescu, la TVR.

Pe de altă parte, el a adăugat că dacă la suspendarea din 2012 n-a putut fi atacată hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională, acum ea ar putea fi atacată.