Băsescu, despre TERORISTUL care a intrat în Europa cu valul de imigranţi: „Ca el sunt deja mii în Europa”

Traian Băsescu a comentat la o emisiune de televiziune cumplitele atentate teroriste din Paris. Fostul preşedinte a calificat tragedia din capitala Franţei drept un "eşec de proporţii al serviciilor de informaţii franceze". Mai mult, acesta a spus că terorişti migranţi, ca cel implicat în incidentele armate din Franţa, au intrat deja cu miile în Europa.

14 nov. 2015, 20:54
Băsescu, despre TERORISTUL care a intrat în Europa cu valul de imigranţi: „Ca el sunt deja mii în Europa”

Presa internaţională a scris că pașaportul sirian descoperit la Paris asupra cadavrului unuia dintre atacatorii sinucigași care au comis atacurile de vineri seară din capitala Franței aparține unui migrant care se înregistrase în Grecia. Referitor la această informație, Traian Băsescu a spus că la fel ca el, alte câteva mii au intrat în ţările din Europa.

Ca acest individ sunt mii deja în Europa. Și sunt convins că Europa va avea mult de suferit. Au intrat coordonat. Cei care îi comandă din Sira, din Irak sau de unde sunt știu precis unde se află fiecare și cum să-i utilizeze, care pentru atentate kamikaze, care cu kalașnikovul, care știu să facă bomba.  Eu am considerat evenimentele din noaptea trecută ca în acest moment teroriștii islamiști au declarat război Europei. Nu întâmplător s-a produs la Paris această catastrofă, în inima culturală, în inima tradițiilor europene. Semnalul este extrem de puternic„, a declarat Traian Băsescu.

În plus, fostul şef de stat consideră că atentatele de la Paris scot în evidență un eșec major al serviciilor de informații francez.

Este un eșec de proporții al serviciilor de informații franceze. Nu este posibil ca pe teritoriul unui stat cu servicii antrenate să se producă simultan șase atentate. Dacă cineva încearcă să spele serviciile franceze, este un om iresponsabil. Dacă vom tolera în Europa explicațiile unor servicii incompetente și mor oameni din incompeteneșa lor, o să avem mult mai multe evenimente. Aici s-a acționat într-o rețea și resposabilitatea serviciilor de informații franceze este gigantică pentru ce s-a întâmplat„, a precizat Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI: Reacţii după atentatele din Paris: Francois Hollande, AVERTIZAT cu privire la posibile ATACURI TERORISTE

Oficialul înaintează şi două soluţii pentru a rezolva criza imigranţilor din Siria şi Libia. „Să trimitem trupe NATO pe teritoriul Siriei și nu numai al Siriei pentru ca trebuie lichidate structurile Statului Islamic și în Siria și în Irak și în Libia. Sau să consolidăm armata siriană. Îmi pare rău, dar este o realitate pe care eu o susțin de trei ani. (…) Deocamdată, în Europa avem lideri care par naivi”, a mai spus fostul președinte.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: Prin atacurile de la Paris s-a declanşat UN RĂZBOI TERORIST contra Europei