Băsescu, despre vizita lui Schulz în Gorj: Îi mulţumesc, altfel nu ar fi spus corect „Brâncuşi”

Traian Băsescu şi Martin Schulz au tratat în ton relaxat vizita pe care preşedintele Parlamentului European a făcut-o în judeţul Gorj. După ce Schulz a afirmat că marţi a învăţat cum se pronunţă corect numele celui mai important sculptor român, preşedintele Băsescu a folosit respectiva declaraţie a invitatului său pentru a răspunde la o întrebare referitoare la acuzaţiile pe care PDL le-a adus oficialului european.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 10:56
Băsescu, despre vizita lui Schulz în Gorj: Îi mulţumesc, altfel nu ar fi spus corect „Brâncuşi”

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost primit, miercuri la Palatul Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu. Vizita lui Schulz la sediul preşedinţiei vine în contextul în care PDL l-a acuzat pe înalt oficialul UE că face campanie electorală pentru Victor Ponta, prin deplasarea pe care acesta a efectuat-o în colegiul din Gorj în care va candida premierul român.

La finalul întrevederii oficiale, Schulz a precizat că a fost impresionat de locurile pe care le-a vizitat.

„Am fost fascinat ieri când am vizitat locul de naştere al lui Brâncuşi. Abia am învăţat cum se pronunţă. În Paris dacă întrebi oamenii întrebi despre „Brancusi”, data viitoare o să-i întreb de „Brâncuşi”. Am fost fascinat de Masa Tăcerii, acest loc minunat şi susţin ideea de a pune acest obiectiv pe harta patrimoniului mondial UNESCO. Am fost primit de un grup de 20 de tineri îmbrăcaţi în costume naţionale cu un dans tradiţional. Am fost emoţionat şi vreau să mulţumesc contribuţiei culturale pe care România o aduce Europei”, a declarat preşedintele Parlamentului European.

Întrebat despre zvonurile privind posibilitatea anulării vizitei pe care o face în România din cauza acuzaţiilor adresate de Opoziţie, Martin Schulz a negat că ar fi luat în calcul această variantă.

Traian Băsescu nu a ratat ocazia de a glumi pe tema mesajelor neprietenoase transmise de PDL.

„Vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Schulz pentru faptul că a călătorit în teritoriu. Altfel n-ar fi ştiut să spună corect Brâncuşi”, a precizat Preşedintele României, spre amuzamentul oaspetelui său.

De altfel, Băsescu a glumit şi după declaraţia de presă susţinută de către Schulz.

„Acceptaţi întrebări? Nicio problemă, suntem într-o democraţie”, i-a spus şeful statului preşedintelui PE.