Băsescu, după ce Iohannis a respins propunerea pentru Transporturi: Fifor era sociolog, şi eu l-aş fi respins

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea de numire a lui Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor. Acesta a fost propus la şefia acestui minister de către premierul Victor Ponta. Premierul Ponta a calificat decizia preşedintelui drept "o ambiție". Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că și el l-ar fi respins pe Mihai Fifor la șefia Ministerului Transporturilor.

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 12:17
Băsescu, după ce Iohannis a respins propunerea pentru Transporturi: Fifor era sociolog, şi eu l-aş fi respins

„Era sociolog, din câte știu, și nu se prea potrivește meseria asta cu Ministerul Transporturilor. Și eu l-aș fi respins”, a spus Traian Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, motivând că nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării acestui domeniu complex, a anunțat miercuri Administrația Prezidențială.

Totodată, şeful statului a cerut ca premierul să desemneze o altă persoană la şefia ministerului.

„Președintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, se arată în comunicat.

În replică, premierul Victor Ponta a spus că va face o altă propunere pe care Klaus Iohannis va trebuie să o accepte.

„M-am obişnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu. Traian Băsescu respingea aşa ca să-şi facă ambiţia. A zis domnul preşedinte ieri că o să colaborăm instituţional şi azi îl respinge de domnul Fifor. Asta e. Experinţă? Vreţi să fim serioşi, domnul Iohannis este profesor de istorie. Că să poţi să apreciezi pe cineva trebuie să fi un specialist. Mă îndoiesc că domnul Iohannis e specialist în Transporturi.

CCR a spus că are voie să respingă o singură dată, deci orice altă propunere voi face trebuie să o accepte. Portofoliul de la Transporturi este al PSD. Mâine la Cex probabil că se va stabili cine va fi. Sincer nu credeam că ne întoarcem la vremea lui Traian Băsescu. Sunt chestii de ambiţie că altfel”, a spus Victor Ponta, înaintea şedinței Biroului Permanent Național al PSD.

Premierul a amintit că liberalii l-au desemnat ministru al Transporturilor pe Ludovic Orban, fiind de părere că Fifor ar fi fost „de 100 de ori mai bun și mai cinstit” decât acesta.

Mihai Fifor este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie, dar face parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, din iulie 2013. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
Postul de ministru al Transporturilor este vacant după ce Ioan Rus a demisionat în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate.