Băsescu: „E un moment de adâncă tristeţe pentru toţi”. Mesajul publicat de preşedinte în urmă cu puţin timp

Președintele Traian Băsescu a transmis sâmbătă, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a fostului premier Ariel Sharon, un "om de stat ale cărui viziune şi eforturi au contribuit la consolidarea identităţii Statului Israel".

11 ian. 2014, 15:14
Băsescu: „E un moment de adâncă tristeţe pentru toţi”. Mesajul publicat de preşedinte în urmă cu puţin timp

Traian Băsescu şi-a exprimat regretul pentru decesul fostului premier israelian Ariel Sharon, despre care spune că „rămâne una dintre figurile marcante din istoria modernă” a ţării sale.

„Încetarea din viaţă a lui Ariel Sharon, om de stat ale cărui viziune şi eforturi au contribuit la consolidarea identităţii Statului Israel, reprezintă o pierdere însemnată pentru poporul său şi pentru întreaga lume. Prin acţiunile sale politice şi prin valorile pe care le-a susţinut în întreaga sa activitate, Ariel Sharon rămâne una dintre figurile marcante din istoria modernă a Statului Israel. În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, doresc să adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit”, se spune în mesajul preşedintelui Băsescu, potrivit unui comunicat de presă al Admnistraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Mesajul de condoleanţe al premierului Victor Ponta

Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, după ce starea sa de sănătate se deteriorase în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.

Ariel Sharon a decedat, sâmbătă, a anunţat presa israeliană. Fostul premier israelian a suferit un accident vascular cerebral la începutul anului 2006, în urma căruia a paralizat. De atunci a fost în comă şi era menţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

Vestea morţii lui Ariel Sharon a fost anunţată de surse din cadrul familiei, citate de postul de radio al armatei israeliene. Sharon s-a stins din viaţă în Clinica Chaim Sheba din Tel Hashomer, în apropiere de Tel Aviv.

Ariel Sharon, cel de-al 11-lea prim-ministru al Israelului, a încetat din viaţă avându-i alături pe fiii săi, Omri şi Gilad, care i-au fost alături de când starea lui s-a înrăutăţit la 1 ianuarie.

Guvernul va organiza funeralii de stat, la care vor fi aşteptaţi actuali şi foşti lideri din întreaga lume. Trupul lui Sharon va fi depus la Knesset, înainte de înmormântarea ce va avea loc la ferma sa Negev, alături de soţia sa, Lily, care a murit în anul 2000.

Două românce, MARILE IUBIRI ale fostului premier israelian

În cei 85 de ani de viaţă, Ariel Sharon a iubit nebuneşte două surori românce, cu care a avut trei copii. Prima care i-a devenit soţie a fost Margareta Zimmermann, o braşoveancă plecată cu părinţii şi cu sora sa, Rozalia, în Israel. Asistentă medicală, Margali, cum o alinta Ariel Sharon, i-a devenit soţie şi i-a dăruit un fiu, Gur, însă avea să se stingă din viaţă într-un teribil accident rutier, chiar înainte de a împlini 32 de ani.

Conform tradiţiei iudaice, sora ei mai mică, Rozalia, sau Lily, a fost cea care a îngrijit în continuare de Gur şi de Ariel Sharon, iar în scurt timp relaţia dintre cei doi cumnaţi a evoluat. Astfel, la un an de la moarta Margaretei, Rozalia Zimmermann şi Ariel Sharon s-au căsătorit şi au mai avut împreună încă doi copii.

Starea fostului premier israelian Ariel Sharon s-a înrăutăţit încă de pe 1 ianuarie şi s-a deteriorat progresiv

Deşi era menţinut în viaţă de aparate, familia sa afirma că uneori reuşea să-şi deschidă ochii şi să mişte degetele.

La începutul acestui an, surse medicale anunţat faptul că starea medicală a fostului premier israelian s-a deteriorat semnificativ, iar mai multe organe vitale nu mai funcţionau normal.

Pe 5 ianuarie, reprezentanţi ai spitalului au anunţat că Ariel Sharon se afla în pericol de moarte iminentă”.

 


loading...