Băsescu: Fiica mea Ioana nu a obţinut niciodată bani de la Gazprom

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că fiica lui cea mare, Ioana, nu a luat bani de la Gazprom, menţionând că în calitate de notar, aceasta poate să legalizeze acte de la oricine. Reacţia şefului statului vine după ce Antena 3 a anunţat că Ioana Băsescu, în calitate de notar, s-a ocupat de tranzacţiile încheiate de gigantul rus, prin care a cumpărat benzinării în România. Acuzațiile vin la doar două luni după scandalul legat de terenurile cumpărate de Ioana Băsescu în județul Călărași. 

RomaniaTV.net
16 ian. 2014, 17:03
Băsescu: Fiica mea Ioana nu a obţinut niciodată bani de la Gazprom

„Fiica mea nu a obţinut niciodată bani de la Gazprom. Dacă a legalizat acte nu înseamnă că a luat bani de la Gazprom. A legalizat acte aparţinând companiei NIS, care e sârbă, din câte ştiu. Asta este o minciună a securistului Voiculescu, pe care, din păcate, o pune în gura unui copil. Şi postul Antena 3 e al unui turnător, înseamnă că toţi ziarişii care lucrează acolo sunt securişti?”, a spus Traian Băsescu, întrebat de un jurnalist dacă fiica lui Ioana l-a informat cu privire la faptul că „lucrează pentru Gazprom”.

La remarca potrivit căreia ar fi fost legalizate nişte acte pentru o subsidiară a Gazprom de către biroul notarial al fiicei sale, Băsescu a răspuns: „Eu nu contrazic că Ioana poate avea legalizare de acte de la oricine”.

Potrivit Antena 3, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, a intermediat, în calitate de notar, o tranzacţie prin care colosul petrolier Gazprom a cumpărat o benzinărie în România. Mai precis, omul de afaceri Constantin Şufană a pus la bătaie o benzinărie din Sibiu şi terenul alteia din Arad, iar ruşii nu au cumpărat direct benzinăria, ci prin sucursala lor sârbă, NIS Petrol SRL. Actele au fost semnate în cabinetul notarial al Ionei Băsescu, la Bucureşti.