Băsescu: Guvernul să revizuiască în două săptămâni sistemul de redevenţe

Nemulţumit de banii pe care îi încasează România din resursele naturale, preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să revizuiască de urgentă sistemul de redevenţe legat de zăcămintele naturale.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 17:57
Băsescu: Guvernul să revizuiască în două săptămâni sistemul de redevenţe

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că cere de urgenţă Guvernului să revizuiască tot sistemul de redevenţe legat de resursele naturale din România.

Poate că mulţi consideră că cel mai important lucru este profitul pe care l-am putea obţine din aceste exploatări în parteneriat. Fie că vorbim de gazele de şist, fie că vorbim de aur, fie că vorbim de cupru. Eu sunt de acord cu dvs. că este foarte important ce obţine statul român. De aceea o revedere foarte importantă, şi personal cer Guvernului ca în maxim două săptămâni să revizuiască tot sistemul de redevenţe pe care îl avem pe zăcămintele naturale„, a spus şeful statului.

Noul ministru al Mediului, Attila Korodi, a depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, în faţa şefului statului, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a premierului şi a reprezentanţilor Guvernului.