Băsescu i-a scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că respinge procurorii. Vezi SCRISOAREA

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că încă din 1 octombrie 2012 i-a scris Monei Pivniceru că nu va numi procurorii şefi rezultaţi din concursul iniţiat de ea, deoarece procedura nu a fost transparentă şi nu presupunea asumarea răspunderii de către ministrul Justiţiei.

04 apr. 2013, 16:59
Băsescu i-a scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că respinge procurorii. Vezi SCRISOAREA

„Pe data de 1 octombrie i-am transmis doamnei Pivniceru o scrisoare care avea două elemente importante. În prima parte, îi spuneam că nu voi numi procurorii, datorită faptului că a urmat o procedură netransparentă. Şi-a creat condiţiile să spună că asta a ieşit din concurs, dar nu a ştiut nimeni cum au ieşit din concurs. O avertizam că nu voi desemna procurori pe cei desemnaţi dintr-o astfel de procedură. În partea a doua, îi exprimam opţiunea mea pentru asumarea propunerilor de către ministru, în conformitate cu legea 303”, a declarat Traian Băsescu.

VEZI AICI SCRISOAREA TRIMISĂ DE TRAIAN BĂSESCU MONEI PIVNICERU

Preşedintele a adăugat că Mona Pivniceru a ştiut că „indiferent de avizul CSM” el va respinge propunerile, „pentru că nu îndeplineau un criteriu fundamental, acela al asumării de către ministrul Justiţiei”.

„Ea putea spune că asta a rezultat din concurs, dar eu nu puteam spune asta, pentru că eu nu aveam o opţiune facultativă, la mine era capătul lanţului de desemnare şi decizia şi nu aveam argumente. Sunt împotriva ascunderii celui responsabil să propună sub aparenţa unui concurs şi acest lucru l-am precizat clar în scrisoarea din 1 octombrie”, a mai spus Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, joi, despre nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef la DNA şi i-a răspuns fostului şef al instituţiei, Daniel Morar, care declarase, la România TV, că lipsa de experienţă în domeniu nu o recomandă pentru acest post.