Traian Băsescu: Îmi voi apăra FRATELE public după încheierea mandatului. M-aş duce să-l vizitez

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu îşi reneagă fratele, iar, după încheierea mandatului de la Cotroceni, va încerca să-l apere public pe Mircea Băsescu. Mai mult, şeful statului spune că nu l-a vizitat în arest pe Mircea Băsescu, dar ar merge.

10 iul. 2014, 08:28
Traian Băsescu: Îmi voi apăra FRATELE public după încheierea mandatului. M-aş duce să-l vizitez

Traian Băsescu a acuzat „campania ilegală” împotriva sa şi a familiei după arestarea fratelui său.

„S-a încercat această mediatizare, corupţia din familia preşedintelui. Nu-mi reneg fratele, când îmi voi termina mandatul, voi încerca să-l apăr public. Doar după ce-mi termin mandatul, atunci voi încerca să-l apăr public. E o campanie ilegală. Familia e definită ca soţ, soţie, copii, nu şi cu alte rude. Aşa că această campanie a fost extinsă ilegal la familia mea. Nu mă derobez de fratele meu, suntem de acelaşi sânge, îl iubesc cu toate necazurile sale. De aceea, campania împotriva preşedintelui este incorectă legal. Ce făceam dacă aveam doisprezece fraţi? Răspundeam pentru tot ce făceau toţi?”, a declarat şeful statului la Adevărul Live.

CITEŞTE ŞI Băsescu: Am avut în minte gândul DEMISIEI în urma ARESTĂRII fratelui meu. Am discutat şi cu unele instituţii

Şeful statului a ami spus că monitorizarea fratelui nu intră în atribuţiunile serviciilor, acestea având atribuţiunea să supravegheze familia: soţia şi copii.

N-am fost în vizită la fratele meu, dar m-aş duce. Aş vrea să-l văd şi aş fi fericit să-mi poată da explicaţii mie, după ce a citit dosarul, pentru că eu am auzit altă poveste de la el. De asta l-am şi îndrumat să meargă la Parchet. A spus prima dată despre acest caz în toamna lui 2013, iar a doua oară mi-a spus în această primăvară. Eu am aflat din presă că Mircea Băsescu vrea să fie naş la familia Bercea. Mulţi au profitat de ce s-a întâmplat la Costeşti. Acolo a fost un incident pe care nu-l reproşez SPP, pentru că n-a avut informaţii că Bercea Mondial este periculos. Nu mi-a plăcut faptul că i s-a pus o monedă ţigănească la gât soţiei mele, nici ei nu i-a plăcut. Am predat acea monedă să intre în patrimoniul statului. Când intri în mulţme, ai tot felul de riscuri, dar nu poţi să trăeşti izolat ca preşedinte. Eşti rodul votului lor. O spun fără nicio reţinere, am încercat o apropiere de minoritatea asta pentru a nu rămâne izolată”, a precizat Băsescu.

CITEŞTE ŞI De ce a fost menţinut în AREST Mircea Băsescu

Mircea Băsescu se află în arest preventiv din data de 20 iunie, când Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea procurorilor DNA. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel, numai că magistraţii au decis menţinerea în arest a fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită Bercea Mondial, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.