Băsescu: În protocolul SRI – Parchet din mandatul meu sunt invocate cinci hotărâri CSAT şi doar una se referă la combaterea corupţiei

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri, după publicarea protocolului dintre SRI şi Parchetul General, că acesta demonstrează că în mandatul lui sunt invocate doar cinci hotărâri ale CSAT, dintre care patru se referă la antiterorism şi contraterorism, activităţi aflate în sarcina DIICOT şi a Parchetului General, şi doar una se referă la combaterea corupţiei, a fraudei şi a spălării banilor. De asemenea, Băsescu se întreabă cum rămâne cu minciuna unora care susţin că implicarea SRI în activitatea DNA a fost generată de hotărârile CSAT şi stabilite prin decizia sa de preşedinte.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 14:06
Băsescu: În protocolul SRI – Parchet din mandatul meu sunt invocate cinci hotărâri CSAT şi doar una se referă la combaterea corupţiei

UPDATE: Fostul preşedinte Traian Băsescu vine cu o nouă reacţie, după desecretizarea protocolului dintre SRI şi Parchetul General. Fostul şef al statului susţine că din toate legile invocate în document, nu ar exista niciun motiv pentru realizarea unei astfel de echipe între cele două instituţii.  Mai mult decât atât, într-o intervenţie în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, el  susţine că CSAT ar putea desecretiza, la rândul ei, singura hotărâre invocată în cadrul protocolului, decizie care ar avea legătură cu lupta anticorupţie.

„Vai ce chin, ce dor, ce jale jale! S-a publicat protocolul semnat in 2009 intre Ministerul Public si SRI. Din cele 18 pagini ale protocolului, 2 sunt dedicate nominalizării legilor, ordonantelor de urgenta, hotărârilor de guvern si hotărârilor CSAT care constituie izvorul conţinutului protocolului. Si ce sa vezi?! Din mandatul meu, sunt invocate 5 hotărâri CSAT, din care 4 se referă la antiterorism si contraterorism, activităţi aflate în sarcina DIICOT şi a Parchetului General. Doar hotărârea CSAT nr. 17/2005, se referă la combaterea corupţiei, a fraudei si a spălării banilor. În acestâ hotărâre, instituţiile implicate sunt: Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei. Nici vorbă de implicarea SRI prin decizia CSAT.
Si atunci cum Dumnezeu rămâne cu minciuna incrâncenată a propangandiştilor Bogdan Chireac, Doru Buşcu, Abraham, Liviu Mihaiu, Mihai Gîdea, Mircea Badea, Radu Tudor, Cornel Nistorescu şi mulţi mulţi altii, care de ani de zile susţin că implicarea SRI in activitatea DNA a fost generată de hotărârile CSAT stabilite prin decizia „UNICULUI” membru al acestei instituţii, desigur, Băsescu. Cum rămâne cu propaganda mincinoasă latrăilor? Vai ce chin, ce dor, ce jale!”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Facebook.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009. Protocolul a fost semnat în februarie 2009 de procurorul general Tiberiu Niţu şi prim-adjunctul SRI Florian Coldea şi a înlocuit documente similare încheiate chiar imediat după înfiinţarea de către Guvernul Năstase a Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), actuala DNA.

Documentul are semnăturile adjunctului SRI Florian Coldea şi prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Niţu, fiind aprobat de Laura Codruţa Kovesi în calitate de procuror general şi de George Maior, director al SRI.