Băsescu, ironizat de Adrian Năstase: Rupe Axa Bucureşti-Londra-Washington? Renunţă el la Marele Licurici?

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a postat pe blogul său un text ironic la adresa fostului preşedinte, pe care l-a denumit "Băsescu - despărțirea de Licurici".

10 nov. 2015, 19:59
Băsescu, ironizat de Adrian Năstase: Rupe Axa Bucureşti-Londra-Washington? Renunţă el la Marele Licurici?

Fostul preşedinte Traian Basescu a fost ales pe data de 24 octombrie preşedintele Mişcării Populare, fiind unicul candidat la această funcţie, prilej numai bun pentru Adrian Năstase să îl ia peste picior.

Congresul MP (fost PMP) a oferit cateva surprize:

  • Basescu a candidat singur pentru postul de presedinte si, cu toate astea, a castigat in mod democratic, prin vot deschis si in unanimitate;
  • Partidul a anuntat inceputul unui nou capitol,  renuntând la o litera din numele sau. Se preconizează ca la urmatorul congres sa renunte la incă o litera, partidul urmand sa se numeasca, simplu, P.
  • In noua sa calitate, Basescu a anuntat un program politic ambitios, care se va numi „România mea”. De fapt, nu e nicio noutate – timp de zece ani, Romania nu a fost a lui? Guvern, servicii, procurori, judecători? Acum, pare că România a ajuns „a lor” si, ca atare, programul noii miscări cuprinde un amplu proces de revendicare.

Dar, mai interesant, zilele trecute, Băsescu a declarat : „M-a surprins ambasadorul SUA, nu cred ca a avut mandat de mesaj pentru ceea ce a spus despre manifestatii. A dat mesaj destabilizator, a zis ca oamenii sa stea in piata. Nu le-ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si Romania destabilizata”, a spus Basescu la B1 TV.

Rupe oare Băsescu Axa Bucuresti-Londra-Washington? Renunta el la Marele Licurici? Incearcă poate să preia electoratul nationalist pentru alegerile de anul viitor? Zece ani, Băsescu nu a mizat decat pe o relatie unilaterală, cu americanii. Sigur că parteneriatul strategic româno-american este important dar Băsescu a folosit factorul american pentru a-si regla conturile cu adversarii interni. In felul acesta a incurajat transformarea unor ambasadori ai SUA in „guvernatori”. Chiar nu ne mai amintim momentele in care ambasadorii Taubman sau Gitenstein se pronuntau in chestiuni de politică internă? In toate acele momente, Băsescu a tăcut, incurajând crearea unui anumit statut pentru unii ambasadori occidentali, statut care incalcă brutal prevederile Conventiei de la Viena privind dreptul diplomatic.

Acum, Băsescu este deranjat de o practică pe care el insusi a acceptat-o si a folosit-o in interes personal.

PS: Oricum, interpretarea textului de la B1 tv , evidentiază un atac foarte dur la adresa americanilor. „Nu le ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si România destabilizată?”. Deci americanii au destabilizat si Ucraina si Moldova…iar acum se ocupă de destabilizarea României! Intr-adevăr, un atac, al lui Băsescu, de o violentă rară la adresa SUA„, a scris Adrian Năstase pe blog.