Băsescu, la Vilnius: Moldova şi Georgia fac un pas înainte, însă e regretabil pasul înapoi al Ucrainei

Republica Moldova şi Georgia vor face un pas înainte la Summitul Parteneriatului Estic, dar este 'regretabil' pasul înapoi făcut de Ucraina, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu, informează Agerpres. Şeful statului a făcut aceste afirmaţii la sosirea la Centrul de Expoziţii şi congrese Litexpo, din Vilnius, unde se desfăşoară reuniunea.

29 nov. 2013, 08:19
Băsescu, la Vilnius: Moldova şi Georgia fac un pas înainte, însă e regretabil pasul înapoi al Ucrainei

‘Este foarte important că Georgia şi Moldova vor face un pas înainte şi este regretabil pasul înapoi al Ucrainei. Întregul Summit, cu parafarea de către Georgia şi Republica Moldova şi Ucraina, care nu a semnat, este un pas înainte, dar nu poate fi un mare succes’, a afirmat Traian Băsescu.

Şefii delegaţiilor prezenţi la Vilnius au fost întâmpinaţi de către preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, de către preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

După primirea oficială, sunt programate ceremoniile de parafare a Acordurilor de Asociere cu UE de către Republica Moldova şi Georgia, urmate de sesiunea plenară a Summitului Parteneriatului Estic.

Ucraina a anunţat că suspendă semnarea acordului.


VEZI SI:

Chirtoacă a plecat împreună cu Băsescu la Vilnius: Aşa s-au potrivit lucrurile