Băsescu, lăudat pentru „consecvenţa” de a numi la SIE un reprezentant al Opoziţiei

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat nominalizarea lui Teodor Meleşcanu pentru postul de director al SIE, luni, după o întâlnire a liderilor coaliţiei, pe care o convocase la finalul şedinţei plenului reunit, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 17:01
Băsescu, lăudat pentru „consecvenţa” de a numi la SIE un reprezentant al Opoziţiei

„Vom reuni mâine dimineaţă birourile Camerei şi Senatului şi o să propun ca la ora 13.00 să se reunească în plen Camera şi Senatul  pentru a vota această propunere”, a declarat preşedintele Senatului.

Blaga a salutat numirea unui reprezentant al opoziţiei ca şef SIE. „Observ consecvenţa domnului preşedinte de a numi din nou în fruntea unui serviciu important, a SIE, tot un reprezentant al opoziţiei, aşa cum a făcut-o în ultimul timp şi la SIE şi la SRI”, a afirmat Vasile Blaga.

Ulterior, Blaga a anunţat şi în plenul Senatului că Teodor Meleșcanu va fi audiat marţi dimineaţă de comisiile reunite de Apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi de Comisia de control SIE.

El a informat plenul că Teodor Meleşcanu a fost propus de către preşedintele României în funcţia de director al SIE şi a menţionat că audierea va avea loc probabil în jurul orei 10.30.

Pe de altă parte, el i-a transmis secretarului general al Senatului, Ion Moraru, să fie convocate pentru marţi dimineaţă, în jurul orei 9.30, Birourile reunite ale Camerei şi Senatului.

Întrebat în legătură cu faptul că opoziţia se află în grevă, Blaga a spus că va exista cvorum în cele trei comisii reunite care îl vor audia pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director SIE, arătând că avizul comisiilor este consultativ şi că plenul va decide.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a apreciat că alegerea lui Meleşcanu se înscrie deja în linia numirilor anterioare făcute de preşedintele Băsescu la serviciile secrete. „Întotdeauna am manifestat deschidere spre dialog şi la nivelul partidelor politice şi la nivelul Executivului. Iată o dovadă de deschidere la dialog din partea preşedintelui. Important este ca şi în partea cealaltă să existe o asemenea deschidere”, a declarat Anastase