Băsescu: Mă aştept să începem restabilirea nivelului de trai dacă economia ne va permite

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după depunerea jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului Ungureanu, că se aşteaptă, după primul trimestru, dacă economia va confirma aşteptările, la începerea unui proces de restabilire a nivelului de trai al populaţiei.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 17:54
Băsescu: Mă aştept să începem restabilirea nivelului de trai dacă economia ne va permite

„Aştept ca acest Guvern să continue partea vitală care vizează consolidarea situaţiei economice şi financiare a României şi, în acelaşi timp, mă aştept ca, după primul trimestru, dacă economia va confirma aşteptările noastre şi ale populaţiei, să începem un proces de restabilire a nivelului de trai al populaţiei. Dar, repet, dacă economia ne va permite acest lucru”, a spus Băsescu.

El a subliniat că „România nu trebuie să mai împrumute bani pentru a da salarii” şi „pentru a asigura asistenţa socială”.

Preşedintele a reiterat că împrumuturile trebuie luate pentru a acoperi deficitul structural al fondului de pensii. „Rămânem, într-adevăr, cu un deficit structural major pe fondul de pensii şi pentru asta vom împrumuta bani. 3,6 miliarde de euro nu reprezintă pentru România un deficit mic, dar va trebui să-l acoperim şi din veniturile bugetului, şi din împrumuturi”, a mai spus el.

Noul Guvern a depus, joi seară, jurământul în faţa preşedintelui.