Băsescu: Mă reclami la Bruxelles? / Zgonea: Da, voi scrie tuturor preşedinţilor parlamentelor din UE VIDEO

Traian Băsescu a refuzat să ţină un discurs la ceremonia de învestire a lui Gabriel Oprea. În schimb, l-a întrebat pe Valeriu Zgonea dacă îl reclamă la Bruxelles, cu referire la scrisorile pe care şeful Camerei vrea să le trimită preşedinţilor parlamentelor din UE.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 12:28
Băsescu: Mă reclami la Bruxelles? / Zgonea: Da, voi scrie tuturor preşedinţilor parlamentelor din UE VIDEO

La ieşirea de la ceremonia pentru investirea lui Gabriel Oprea, Traian Băsescu l-a întrebat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dacă-l reclamă la Bruxelles, l-a care acesta a răspuns afirmativ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că va scrie tuturor preşedinţilor parlamentelor din UE pentru a condamna „atitudinea nedemocratică manifestată de preşedintele Traian Băsescu”, care blochează instituirea unui nou Guvern încălcând regulile democraţiei.

„Sunt dezamăgit şi regret. Voi scrie tuturor preşedinţilor parlamentelor din UE cu privire la acest fapt şi această atitudine incalificabilă a preşedintelui statului român, care ne pune pe noi într-o situaţia delicată, într-o zonă instabilă, într-un moment în care România are nevoie de stabilitate, de încredere şi pe pieţele financiare, şi internaţionale, iar BNR are nevoie de un Guvern cu care să lucreze. Preocuparea noastră e să creăm locuri de muncă, să atragem investiţii, nu să ne războim între noi căutând tot felul de chichiţe constituţionale care nu există. Mi se pare o abordare profund neconstituţională cea pe care o face azi preşedintele, iar blocajul pe care îl face opoziţia, de fapt Traian Băsescu, că dânsul e liderul opoziţiei în România, încalcă toate regulile democratice şi toate cutumele stabilite în Parlament”, a declarat Valeriu Zgonea.

Zgonea a mai spus că lucrează în acest moment la textul scrisorii, că l-a informat şi pe premierul Ponta despre acest demers.