Băsescu mai aşteaptă. Parlamentul se reuneşte LUNI pentru citirea deciziei CCR

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului se va întruni luni, de la ora 15.00, pentru citirea deciziei CCR de invalidare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. PDL propuse ca şedinţa să aibă loc vineri.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 09:22
Băsescu mai aşteaptă. Parlamentul se reuneşte LUNI pentru citirea deciziei CCR

Birourile Permanente ale celor două Camere au decis, joi, să convoace pentru luni şedinţa plenului reunit în care va fi citită decizia CCR privind invalidarea referendumului din 29 iulie.

PDL a propus ca plenul Parlamentului să aibă loc vineri la prânz, la ora 11 sau la ora 12, însă propunerea a fost respinsă.

Conducerea Parlamentului a hotărât întrunirea plenului reunit pentru ziua de luni astfel încât parlamentarii să aibă timp să vină în Bucureşti, în vederea asigurării cvorumului de lucru.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că luni va avea loc în plen doar o citire a deciziei CC, iar Parlamentul va lua act. Ulterior, decizia se trimite la Monitorul Oficial.

Zgonea a explicat că motivul pentru care a fost stabilită şedinţa extraordinară pentru ziua de luni a fost aceea că mulţi dintre parlamentari sunt fie în străinătate, fie în teritoriu în concediu.

„Chiar şi o parte dintre colegii de la PDL au acceptat că este cea mai bună soluţie, a fost propunerea pentru luni la ora 15 sesiune extraordinară, la ora 14 grupuri parlamentare. După ora 15, după închiderea şedinţei, care este una formală, liderii grupurilor parlamentare se vor reuni într-o şedinţă cu preşedinţii celor două Camere pentru a discuta despre noua sesiune parlamentară şi să găsim o soluţie pentru a construi împreună o singură propunere pentru Avocatul Poporului”, a spus  preşedintele Camerei Deputaţilor.

Zgonea a mai precizat că toţi liderii de grupuri parlamentare au susţinut că pentru ziua de luni va exista o mobilizare pentru a fi prezenţi majoritatea parlamentarilor la şedinţa de plen. „Eu cred că vor fi mai mult decât 50% plus unu parlamentari prezenţi la şedinţa de luni la ora 15”, a mai spus Zgonea.

El a fost întrebat dacă preşedintele suspendat, Traian Băsescu, va fi invitat la şedinţa de luni. „Nu este obligatorie, nu are nicio legătură cu prezenţa domnului preşedinte Traian Băsescu (…) În momentul în care se citeşte hotărârea Curţii Constituţionale nu este obligatorie prezenţa preşedintelui suspendat sau a preşedintelui interimar”, a explicat Zgonea.

De asemenea, Zgonea a menţionat că, în opinia sa, de la momentul citirii deciziei Curţii în plenul celor două Camere ale Parlamentului ar putea dura circa o oră până când documentul să fie publicat în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu să revină oficial în poziţia de şef al statului.