Băsescu: Marele risc pentru Republica Moldova ar fi un tratament cu aroganţă din partea UE

Preşedintele Traian Băsescu apreciază că, după Vilnius, "marele risc pentru Republica Moldova ar fi un tratament cu aroganţă din partea UE", care nu ar ţine cont de realităţile din ţara vecină.

25 nov. 2013, 11:49
Băsescu: Marele risc pentru Republica Moldova ar fi un tratament cu aroganţă din partea UE

Traian Băsescu a declarat la Radio România Actualităţi că în momentul de faţă summitul de la Vilnius va fi „un eşec pentru UE, dar un succes pentru Republica Moldova şi România”.

„La Vilnius se va marca tendinţa Republicii Moldova de a se apropia de Uniunea Europeană şi de a se desprinde de influenţa fostei Uniuni Sovietice”, a spus Traian Băsescu. 

VEZI ŞI Barroso: Comisia Europeană va propune ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova

Şeful statului a arătat că, după summit-ul de la Vilnius, riscul pentru Republica Moldova ar fi un tratament cu aroganţă din partea UE.

„Marele risc pentru Republica Moldova ar fi un tratament cu aroganţă din partea UE – atenţie, folosesc termenul cu responsabilitate – şi care nu ar ţine cont de realităţile electorale ale Republicii Moldova”, a afirmat Băsescu.

El s-a referit şi la eventualitatea „revenirii la putere a comuniştilor în Republica Moldova”.

„Mă tem că în acest caz momentul de faţă ar putea fi ratat”, spune Traian Băsescu.

De asemenea, preşedintele şi-a exprimat regretul că Ucraina nu va mai semna acordul de asociere cu UE, catalogând drept „excesive” condiţiile impuse Kievului de Uniune. Preşedintele a spus că Iulia Timoşenko s-a dovedit mai înţeleaptă decât Uniunea Europeană.