Băsescu merge cu SRI în Israel. De ce ia şi serviciile secrete

Cooperarea în domeniul antiterorist între România şi Israel prezintă un interes aparte. Din acest motiv, o delegaţie a SRI va merge în Israel, alături de delegaţia prezidenţială, a declarat, duminică, preşedintele Traian Băsescu, înainte de vizita de stat pe care o va efectua în Israel, transmite Agerpres.

19 ian. 2014, 17:17
Băsescu merge cu SRI în Israel. De ce ia şi serviciile secrete

„Un interes aparte îl prezintă cooperarea în domeniul antiterorist, motiv pentru care o delegaţie a SRI se va afla în delegaţia mea”, a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Aeroportul „Henri Coandă”.
El a precizat că printre obiectivele discuţiilor cu demnitarii şi instituţiile din Israel se vor număra şi cooperarea pentru neproliferarea armamentelor nucleare, cooperarea în domeniul criminalităţii transfrontaliere, precum şi cooperarea instituţiilor româneşti în combaterea traficului de persoane şi a traficului de droguri.

El a menţionat faptul că unul dintre obiectivele legate de cooperarea ştiinţifică priveşte tranferul de tehnologie israeliană în domeniul medical, dar are în vedere, în acelaşi timp, şi invitarea specialiştilor israelieni să participe la proiectul laserului de la Măgurele.

Băsescu a spus că România doreşte extinderea cooperării româno-israeliene în domeniul agriculturii şi al industriei alimentare, un alt obiectiv constând în invitarea investitorilor israelieni să îşi mărească participarea în economia românească în domeniul industriei alimentare.

Preşedintele Băsescu se va afla luni şi marţi în vizite de stat în Israel şi în Teritoriile Palestiniene.

VEZI SI:

Băsescu: Mesajul lui Putin este pozitiv, poate fi un pas înainte

 

loading...
Partenerii noștri