Băsescu merge la Seul, la Summitul privind Securitatea Nucleară

Publicat: Sâmbătă, 24 Martie 2012 00:27 // Actualizat: Sâmbătă, 24 Martie 2012 00:27 // Sursa: MEDIAFAX

Preşedintele Traian Băsescu va participa, în perioada 26-27 martie, la Seul, la cel de-al doilea Summit privind Securitatea Nucleară, la invitaţia omologului sud-coreean, Lee Myung-bak, informează Administraţia Prezidenţială.

Foto: presidency.ro

La summit-ul de la Seul vor fi reprezentate peste 50 de state şi 4 organizaţii internaţionale, respectiv ONU, AIEA, UE şi INTERPOL.

"Summitul de la Seul va prilejui evaluarea progreselor globale în eforturile de consolidare a securităţii nucleare în scopul dezvoltării capacităţii statelor de a preveni şi combate terorismul nuclear", menţionează comunicatul.

În cadrul sesiunilor de lucru, liderii de stat şi de guvern vor dezbate măsurile de cooperare necesare pentru întărirea condiţiilor de securizare a materialelor nucleare în vederea împiedicării accesului grupărilor neautorizate la aceste materiale şi la informaţia privind utilizarea lor.

Lucrările Summitului vor fi împărţite în trei sesiuni de lucru dedicate evaluării progreselor înregistrate după prima ediţie a Summitului privind Securitatea Nucleară (Washington, 2010), examinării politicilor naţionale în materie şi convenirii asupra unei agende de cooperare internaţională, respectiv abordării legăturii dintre securitatea nucleară şi siguranţa nucleară, ca urmare a accidentului produs în 2011 la centrala nucleară de la Fukushima, se mai arată în comunicat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Fukushima seul Summit privind Securitatea Nucleară Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mar 15:11
Răspunde | Votează email 0 email
M.Radulescu
DEZASTRUL facut de PDL ,UDMR si UNPR
http://www.youtube.com/watch?v=XF-Fl6uvEpc&feature=share

MAFIA PDL pe judete
WWW.mafiilepdl.ro
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H