Băsescu: Mi-e teamă că Ponta are un protocol secret cu UDMR, de parcă ei n-ar trebui să înveţe limba română

Mă tem ca Victor Ponta să nu aibă un protocol secret cu UDMR, spune preşedintele Traian Băsescu. Acesta a mai adăugat că reprezentanţii minorităţii maghiare pun o serie de condiţii care ar schimba programul de guvernare. În replică, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, neagă existenţa unei înţelegeri secrete.

RomaniaTV.net
02 mart. 2014, 19:43
Băsescu: Mi-e teamă că Ponta are un protocol secret cu UDMR, de parcă ei n-ar trebui să înveţe limba română

„Mi-e teamă de obiceiul lui Victor Ponta de a avea protocoale secrete. A avut un protocol secret cu UDMR şi am aflat după alegeri, în 2012, a fost un protocol secret. Şi am mai aflat un protocol secret, pe care l-am aflat zilele astea, că PC avea funcţia de şef al Senatului, nu PNL. Mi-e teamă de un protocol secret cu UDMR. Ce ştiu sigur e că UDMR vrea limba română în sănătate, ca şi cum ungurii nu ar trebui să înveţe limba română. UDMR vrea  însemnele, cât dispreţ să ai faţă de statul român? Au ajuns la o exagerare inacceptabilă. Să meargă în Franţa să vadă ce păţeşti dacă dai jos un steag naţional”, a spus şeful statului, la B1Tv.  

De asemenea, , el a dat asigurări că va fi foarte atent pentru a vedea dacă va exista sau nu un asemenea protocol.

Cât privește faptul că UDMR l-a criticat în trecut pe fondatorul PC, Dan Voiculescu, Băsescu a afirmat: „Acum, pentru că este la guvernare, îl bagă Voiculescu la Antena 3 și-l spală și mai bine pe Kelemen Hunor, și pe Verestoy, drujba lui Dumnezeu de prin Covasna și Harghita, îl spală și pe el. Or să devină foarte buni politicienii maghiari și oameni foarte de nădejde”.

În replică, şeful UDMR spune că că protocolul pe care îl va semna cu USD nu va fi unul secret şi că documentul are un capitol despre minorităţi care „conţine tot ce este important”.

„Nu vom avea un protocol secret. Programul de guvernare are un capitol despre minorităţi şi conţine tot ce este important”, a precizat Kelemen, contactat de „Gândul”.