Băsescu: Nava e la cheu, în port sigur. Mulţumesc Guvernelor Boc, Ungureanu, Ponta VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să mulţumească vineri Guvernelor conduse de Emil Boc, Mihai-Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta pentru situaţia în care se află România, în prezent, din punct de vedere economic. "Nava e la cheu, în port sigur" a spus şeful statului, referindu-se la situaţia economică a României.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 16:40
Băsescu: Nava e la cheu, în port sigur. Mulţumesc Guvernelor Boc, Ungureanu, Ponta VIDEO

Traian Băsescu a prezentat vineri seara, într-o conferinţă de presă, situaţia economică a ţării din anul 2008 şi până în prezent, făcând referire la perioada de criză căreia România a trebuit să-i facă faţă după 2010. „Nava e la cheu, în port sigur„, a prezentat el în mod plastic situaţia actuală. Pentru acest fapt, şeful statului le-a mulţumit celor trei guverne care s-au succedat Boc, Ungureanu şi Ponta.

„Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie”, a spus şeful statului.

Guvernul Ungureanu are meritul pentru că nu a afectat parcursul de recuperare a dezechilibrelor şi acelaşi lucru este valabil pentru Guvernul Ponta. (…) Mi-a fost teamă că din mai, de când a preluat guvernarea, Guvernul Ponta ar fi putut să ia măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din decembrie. Nu a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus o contribuţie la atingerea rezultatelor de astăzi„, a adăugat Traian Băsescu.

Citeşte şi

Traian Băsescu: Tăierea salariilor a fost cea mai bună soluţie pentru ieşirea din criză