Băsescu: Ne menţinem obiectivul de a intra în zona euro în 2015

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Berlin, că România îşi menţine obiectivul de a intra în zona euro în 2015, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 17:59
Băsescu: Ne menţinem obiectivul de a intra în zona euro în 2015

„Pentru noi, minoritatea germană este considerată o punte de legătură solidă între România şi Germania. Deci avem tot ce ne trebuie. Români trăiesc în Germania, germani trăiesc în România. Avem un comerţ dezvoltat şi avem voinţa de consolidare a relaţiei bilaterale. Am informat-o pe doamna cancelar cu privire la măsurile pe care România le-a luat şi mă bucură aprecierile pozitive ale guvernului german cu privire la modul în care România a reuşit să-şi restabilească echilibrele macroeconomice. Ne menţinem obiectivul de a intra în zona euro, de a îndeplini toate criteriile, în 2015”, a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul Angela Merkel.

Preşedintele Băsescu a subliniat că a punctat în discuţia cu Merkel viziunea României asupra Europei, adăugând nevoia unei Europe unite în faţa unui proces de globalizare.

„De aceea, România susţine fără rezerve un proces de integrare accelerat ca soluţie de a ne afla la pupitrul de comandă al procesului de globalizare”, a spus Băsescu.