Băsescu, noi săgeţi: Nu am nimic cu Fenechiu, dar de ce este un ministru de neînlocuit?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că nu are nimic cu Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, însă s-a întrebat retoric de ce un ministru este de neînlocuit. "Mă uit doar cum putem sta blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari la intrarea în spaţiul Schengen", a spus şeful statului.

12 mart. 2013, 18:51
Băsescu, noi săgeţi: Nu am nimic cu Fenechiu, dar de ce este un ministru de neînlocuit?

„Unele state membre fac caz de acest subiect. Vă rog să mă credeţi că nu am nimic cu domnul Fenechiu. Mă uit doar cum putem sta blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari la intrarea în spaţiul Schengen„, a spus Traian Băsescu, la Digi TV.

Preşedintele a spus că este, în principiu, de acord cu premierul, care spune că Fenechiu încă nu este declarat vinovat, dar trebuie înţeles faptul că acestea sunt cerinţele UE.

„De ce este un ministru de neînlocuit?”, a spus Băsescu, potrivit Mediafax.

Şeful statului a arătat că MCV „pune sub semnul întrebării toate structurile politice”, el menţionând în acest sens Parlamentul cu privire la incompatibilităţile unor parlamentari şi Guvernul cu privire la miniştri cu dosare penale în instanţă.

Întrebat dacă România a ratat decizia privind aderarea la spaţiul Schengen din cauză că Fenechiu a rămas în Guvern, Băsescu a spus că nu se poate pune problema în acest fel deoarece în raportul MCV sunt mai multe „semne de întrebare’.

De asemenea, întrebat dacă îndeplinirea tuturor punctelor menţionate în raportul MCV ar fi asigurat intrarea în Schengen, Băsescu a răspuns afirmativ, adăugând: „în proporţie de sută la sută”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în replică la discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, că ministrul Transporturilor este important doar pentru şeful statului şi pentru presă şi că, dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Relu Fenechiu pleacă din Guvern.