Traian Băsescu vrea PMP în alianţa de dreapta: Fuziunea PNL-PDL NU ESTE POSIBILĂ

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că o fuziune între PNL şi PDL nu este posibilă, susţinând că Vasile Blaga şi Klaus Iohannis apelează la "un subterfugiu" în demersul de fuziune a celor două formaţiuni. Băsescu a mai spus că soluţia pentru unificarea dreptei o reprezintă realizarea unui protocol de susţinere a candidatului la prezidenţiale, de către PNL, PDL, FC, PMP şi chiar şi PNŢCD.

10 iul. 2014, 09:34
Traian Băsescu vrea PMP în alianţa de dreapta: Fuziunea PNL-PDL NU ESTE POSIBILĂ

În cadrul unui interviu la Adevărul Live, Băsescu a spus că ar fi necesar un acord pentru activitatea preşedintelui, iar partidele din opoziţie să se adune în jurul acestui acord.

„Sunt convins că nu este posibilă o fuziune între PNL şi PDL. Dar e posibilă realizarea unui acord privind activitatea presedintelui, acord care să conţină nişte teme, precum respectarea statului de drept, NATO, securitatea internaţională, funcţionarea instituţiilor statului, etc. Iar partidele semnatare să fie de acord cu aceste teme. Cei care susţin candidatul opoziţiei să-şi asume aceste teme. Ar trebui două-trei pagini de document politic, care să vizeze ce îşi asumă candidatul dreptei la prezidenţiale, în jurul lui,ar trebui să se strângă PNL, PDL, Forţa Civică, PMP. Să îşi asume obiectivele preşedintelui, pentru că va avea un guvern şi o majoritate parlamentară de opoziţie. Trebuie semnat un protocol, dacă nu din turul întâi, atunci în turul doi. Obligatoriu, toate aceste forţe politice, din care nu trebuie exclus PNŢCD, chiar dacă a avut un rezultat prost la europarlamentare, să susţină candidatul dreptei„, a explicat şeful statului.

CITEŞTE ŞI Băsescu: Am avut în minte gândul DEMISIEI în urma ARESTĂRII fratelui meu. Am discutat şi cu unele instituţii

În plus, Băsescu a apreciat că ceea ce fac acum liderii PNL şi PDL în privinţa fuziunii dintre cele două partide este, de fapt, un subterfugiu pentru a evita un congres care să analizeze rezultatele de la alegerile europarlamentare.

„Ceea ce fac Blaga şi Iohannis e un subterfugiu ca să nu se ceară congres pentru analiza rezultatelor la alegerilor europarlamentare. PNL l-a făcut, dar PDL nu l-a făcut. Ştiu şi unii şi alţii că nu se poate face o fuziune. Deci, e necesar un protocol pentru susţinerea unui candidat, un protocol, cu asumări de către toate partidele în jurul unui candidat”, a conchis preşedintele ţării.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Îmi voi apăra FRATELE public după încheierea mandatului. M-aş duce să-l vizitez