Băsescu: Nu există risc mai mare de securitate decât să aduci studenţi musulmani în România

Traian Băsescu a susţinut, duminică, cu ocazia unei şedinţe a PMP, că moscheea care se va construi în Bucureşti, cea mai mare din Europa, va atrage terorişti din statul islamic în ţara noastră. "Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară. E o decizie nesăbuită", a spus Traian Băsescu, cerând ca proiectul să fie discutat în CSAT şi oprit.

RomaniaTV.net
05 iul. 2015, 13:17
Băsescu: Nu există risc mai mare de securitate decât să aduci studenţi musulmani în România

Traian Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că în „momentul în care islamismul se extinde către balcani”, şeful Guvernului „hotărăște să aprobe construcția celei mai mari moschei din Europa pe lângă care o să funcționeze o universitate pentru 6.000 de studenți”. În opinia, fostului şef de stat, aceste decizii sunt „cel puțin nesăbuite, dacă nu antinaționale”.

„Avem o minoritate de 70-80.000 de musulmani, îi respectăm. (…) În momentul în care islamismul se extinde către Balcani şi este declaraţia oficiala a Statului Islamic, că vor Balcanii, să intre către România şi în Ungaria, prim-ministrul nostru, după ce e operat la picior, cee ce arată că tot timpul a gândit cu piciorul, hotărăşte să aprobe construcţia celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate pentru 6000 de studenţi. Nu există risc mai mare de securitate naţională decât să aduci studenţi musulmani în România şi de aici să-i şi exporţi prin Europa, ca studenţi din România, dintr-o ţară UE. Cred că astfel de decizii sunt cel puţin nesăbuite, dacă nu antinaţionale. Mi se pare o exagerare care trebuie judecată de CSAT şi sper ca proiectul să nu fie aprobat de statul român”, a spus Traian Băsescu. 

Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.

Guvernul a decis printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani.

Fondurile pentru construire vor fi asigurate de către statul turc. Moscheea va avea o capacitate de 2000 de persoane.