Băsescu nu renunţă: Reorganizare administrativă, aprobată până în noiembrie!

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu va renunţa la ideea unei legi a reorganizării administrative, care să fie aprobată pănă la alegerile care vor avea loc la sfârşitul anului şi care să fie aplicată treptat, până în 2016.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 19:29
Băsescu nu renunţă: Reorganizare administrativă, aprobată până în noiembrie!

„Un element al modernizării României este reorganizarea administrativ-teritorială şi vă mărturisesc că această idee a primit o ripostă puternică din partea partidelor politice, chiar şi a societăţii civile, dar, anul acesta, nu voi renunţa la ideea ca, până la alegerile legislative din luna noiembrie, vom putea avea o lege a reorganizării administrativ-teritoriale, lege care să intre într-un proces de implementare în ciclul electoral următor 2012-2016, urmând ca implementarea completă să fie la sfârşitul anului 2016”, a declarat preşedintele Băsescu.

El a spus că actuala organizare administratică a teritoriului a devenit „o frână” în dezvoltarea României moderne şi că nimeni nu are o viziune regională .

Băsescu a precizat că va susţine apariţia noii legi a reorganizării, într-o formulă de 8 sau12 judeţe sau regiuni.

Preşedintele a mai spus că este clar că reorganizarea administrativă este necesară mai mult ca oricând .

„Este clar reorganizarea administrativ-teriotirală este necesară şi niciun interes politic nu justifică amânarea ei. Putem discuta cât, câte regiuni, dar nu putem amâna acest proces”, a mai spus preşedintele Băsescu.