Băsescu: Nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni la Palatul Cotroceni că bugetul anului 2012 trebuie să fie extrem de prudent, mai ales pentru că finanţarea deficitului este extrem de scumpă. Şeful statului a spus că trebuie găsite soluţii cu cel mai mic impact asupra populaţiei şi a dat asigurări că nu se pune problema reducerii de pensii şi salarii.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 20:15
Băsescu: Nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut luni în cadrul unei declaraţii de presă la Palatul Cotroceni că la întâlnirea de luni cu câţiva membri ai Guvernului i-a avertizat pe aceştia că va aviza doar un buget de stat transparent pentru 2012.

„Am discutat despre nevoia de transparentizare a bugetului de stat şi i-am avertizat, n-o fac prima dată, pe membrii Cabinetului că voi trimite înapoi la Cabinet un buget care nu arată exact unde se duc banii de investiţii”, a spus şeful statului.

De asemenea, în niciun caz nu se pune problema reducerii pensiilor sau salariilor, a dat asigurări luni, preşedintele Traian Băsescu, menţionând că indexarea pensiilor este o chestiune pe care o analizează Ministerul de Finanţe şi Guvernul.

„Vom stabili. Când mă refer la prudenţă mă refer la necreşterea cheltuielilor. Nu se vor tăia sau impozita suplimentar pensiile. În rest, este o chestiune pe care o analizează Ministerul de Finanţe, Guvernul. Nu se vor face reduceri, acest lucru a fost stabilit în discuţia de astăzi (de la Palatul Cotroceni, cu premierul, guvernatorul BNR şi miniştrii – n.r.) (…) În niciun caz nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la o posibilă indexare a pensiilor.