Băsescu: Nu sunt demagog, să spun „veniţi, români, înapoi, patria are nevoie de voi” VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că românii plecaţi în străinătate trebuie să rămână acolo unde au reuşit să se realizeze, în condiţiile în care în România nu li s-ar putea oferi aceleaşi condiţii de trai ca în ţările "adoptive".

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 16:46
Băsescu: Nu sunt demagog, să spun „veniţi, români, înapoi, patria are nevoie de voi” VIDEO

Sâmbătă, Traian Băsescu le-a spus membrilor comunităţii române din Chicago că în ţară nu li s-ar putea asigura salariile şi nivelul de trai din SUA. Marţi, în primul interviu acordat după învestirea guvernului Victor Ponta, şeful statului a explicat, la nasul.tv, că orice altă atitudine în raport cu românii din diaspora ar fi o dovadă de demagogie.

„România nu poate oferi decât ceea ce este ea. Ar fi nerealist, şi eu nu fac parte din categoria politicienilor demagogi, care să înceapă să plângă «veniţi, dragi români înapoi, patria are nevoie de voi». Când românului care ar veni să lucreze, spre exemplu, în aparatul de stat îi dai un salariu de 1.500 de lei, într-un caz fericit, pe lună, asta înseamnă circa 300 de euro”, a explicat Traian Băsescu.

„Pe de altă parte, chiar aşa departe cum sunt, românii care au studiat, s-au pregătit şi devin valori în străinătate rămân tot români. Ei sunt parte a României, dar ceva mai departe de frontierele noastre. Demagogia să-i aducem acasă dar să le dăm 300 de lei nu funcţionează. Şi o ştim toţi. Eu chiar sunt acuzat pentru acest tip de realism când spun lucrurile astea acasă”, a completat şeful statului.