Băsescu: Nu trebuie să dăm cu pietre în contributorii neţi, pentru că e criză şi acolo

Preşedintele Traian Băsescu a spus, vineri seară, la Bruxelles, că nu trebuie dat cu pietre în contributorii neţi la bugetul UE, pentru că e criză şi în acele state şi au fost făcute şi acolo "amputări masive" în domenii precum educaţie, sănătate, ordine publică.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 17:21
Băsescu: Nu trebuie să dăm cu pietre în contributorii neţi, pentru că e criză şi acolo

„Aş mai face o menţiune: cred că astăzi şi ieri am văzut la toţi liderii politici dorinţa de a găsi soluţii. (…) Numai aşa putem rămâne loiali unei Europe unite, dacă decalajele între vechii şi noii membri se vor reduce. Sunt state care contribuie cu 23 miliarde, cu 15 miliarde, cu 18 miliarde, nu-i puţin. Altor contributori mai mici li s-a cerut acum o creştere a contribuţiei de 85%. Nu trebuie să dăm cu pietre în contributorii neţi, pentru că e criză şi acolo, şi în statele contributorilor neţi s-au făcut amputări masive în bugete, la educaţie, sănătate, ordine publică”, a afirmat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

„Numai aşa putem găsi soluţia să ne atingem obiectivele de convergenţă, chiar dacă nu atât de repede cum ne-am dorit”, a mai spus el.

De asemenea, preşedintele Băsescu a precizat că România nu se numără între statele cu contribuţie mărită la 85%.