Băsescu: Numele viitorului premier fusese demult discutat de mine şi de Emil Boc

Preşedintele Băsescu a afirmat că înlocuirea lui Emil Boc cu Mihai Răzvan Ungureanu era o decizie luată de mai multă vreme, împreună cu preşedintele PDL. Singura necunoscută era momentul cel mai oportun pentru demisia lui Emil Boc şi desemnarea ca premier a lui Mihai Răzvan Ungureanu.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 17:47
Băsescu: Numele viitorului premier fusese demult discutat de mine şi de Emil Boc

România are un nou guvern. Cel mai tânăr de până acum. Cinci voturi i-au salvat pe premierul Razvan Mihai Ungureanu şi pe miniştrii săi de la o respingere ]n Parlament.

Aş începe prin a spune că ce se întâmplă azi este continuarea nerostită din motive de interes naţional a discursului din 25 ianuarie. Este partea care a lipsit atunci, cu o zi înainte de misiunea Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale„, a spus Băsescu, imediat după ce membrii noului guvern au depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Mai mult, şeful statului a susţinut că decizia sa şi a premierului fusese luată de mai mulă vreme. „O spun acum public. Numele viitorului prim-ministru fusese de multă vreme discutat şi cunoscut atât de mine şi de fostul prim-ministru Emil Boc. Deci cei care s-au arătat surprinşi nu au avut decât să fie surprinşi. A fost pentru noi o opţiune legată de moment, când putem să ne asumăm acest eveniment, nu dacă trebuie să ni-l asumăm„, a afirmat Băsescu.

Totodată, Băsescu i-a mulţumit lui Boc pentru faptul că schimbarea echipei guvernamentale a fost una radicală. „Sunt doi prim-miniştri, unul care pleacă, altul care vine şi care fac parte din aceeaşi generaţie. Aş vrea să-i mulţumesc celui care pleacă pentru faptul că în echipa celui care vine se află doar miniştri care aveau la Revoluţie între 11 şi 21 de ani„, a declarat şeful statului.

Băsescu crede că se impune o schimbare majoră de generaţie în întreaga clasă politică, nu numai la nivelul Executivului. „Aştept ca cei din generaţia mea de oameni politici şi chiar ca cei din generaţii mai vechi să înţeleagă că a venit timpul să predea ştafeta generaţiei care la Revoluţie nu era majoră sau era cu puţin trecută de majorat. Este timpul lor (…) Este un moment care nu va putea să nu fie luat în seamă nici de celelalte partide, nici de Parlament şi nici de populaţie, de ce nu?„, a conchis Băsescu.