Băsescu: O să iau legătura cu Zgonea să trimită la mine modificările la Codul Penal spre promulgare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că o să încerce să ia legătura cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru a vedea dacă modificările la Codul Penal pot fi trimise direct la promulgare, deşi au fost contestate la Curtea Constituţională, pentru ca mai apoi să fie întoarse în Legislativ.

13 dec. 2013, 11:23
Băsescu: O să iau legătura cu Zgonea să trimită la mine modificările la Codul Penal spre promulgare

Nu ştiu dacă au o procedură, eu, după ce ajung la birou, o să încerc să iau legătura cu preşedintele Camerei Deputaţilor să trimită la mine cele două legi spre promulgare, să le trimit înapoi în Parlament şi luni să le modifice. Proiectele au fost contestate la Curtea Constituţională, iar în acest fel CCR ar rămâne fără obiect al activităţii. Vor trebui văzute aceste proceduri ale Curţii şi eu cred că nu se poate, dar drumul mai scurt de rezolvare al problemei ar fi să vină la mine să o trimit imediat înapoi şi într-o zi să abroge toate prostiile care sunt scrise acolo‘, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Şeful statului a adăugat că dacă va fi urmat „drumul lung” care trece pe la CCR, România va fi o perioadă îndelungată monitorizată de toate statele membre ale UE, ca un stat „gata să-şi piardă busola”.

CITEŞTE ŞI: Băsescu: Modificarea Codului penal dă liber la CORUPŢIE. Ponta şi Antonescu au ştiut