Băsescu: Pentru mine ar fi fost un dezastru mediatic dacă Elena Udrea câştiga la Convenţia PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în situaţia în care Elena Udrea câştiga competiţia la Convenţia Naţională a PDL pentru el acest lucru ar fi însemnat un dezastru mediatic.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 20:46
Băsescu: Pentru mine ar fi fost un dezastru mediatic dacă Elena Udrea câştiga la Convenţia PDL

„Pentru mine ar fi fost un dezastru, spre exemplu, mediatic dacă Elena Udrea câştiga, dar a cântărit mult mai mult în modul meu de a gândi raportarea partidului la candidaţi în funcţie de cum şi-au susţinut campania şi ce motivaţie au utilizat în interiorul partidului, acesta este infinit mai mult şi aş fi preferat riscul Elena Udrea, Monica Macovei dar să mă conving că partidul nu acceptă tipul acesta de joc şi mesajele tip Antena 3 mincinoase în interiorul partidului”, a spus Băsescu, la B1Tv.

El a mai spus că a avut, înainte de CNE a PDL, o întâlnire cu toţi cei trei candidaţi la şefia partidului, Elena Udrea, Vasile Blaga şi Monica Macovei, la solicitarea unui important lider democrat-liberal.

„Eu aş fi susţinut-o pe Monica Macovei, dar mi-am dat seama că am fi luat, eu cu tot cu ea, vreo 300 de voturi în Convenţie”, a şeful statului.

Preşedintele Băsescu a afirmat că între el şi Vasile Blaga nu există un conflict. „Între mine şi Vasile Blaga nu există niciun conflict, nu ne mai întâlnim, nu mai colaborăm”.

În ceea ce priveste PDL, şeful statului a spus că „nu mai mai tem de nimic”. „Partidul asta mi-a dat mie enorm, dar nici eu nu i-am dat puţin. (…) Sentimentele mele faţă de PDL sunt extraordinar de bune, recunoştinţa faţă de ei este maximă, dar parteneriatul între noi s-a încheiat”, a spus el.

De asemenea, şeful statului a negat că s-ar fi implicat în PDL.

‘Niciodată nu m-am amestecat în partid. Nu le-am spus nici ce să discute la birouri, nici pe cine să pună preşedinţi pe la organizaţii, nici pe cine să primească în BPN, niciodată. Că unii confundă partidul cu Guvernul, asta este altă socoteală. Într-adevăr în timpul guvernării PDL am fost un partener de zi cu zi al Guvernului, dar nu cu partidul. Nu am cerut partidului să nu pună nici un om”, a spus preşedintele, citat de Agerpres.

El a subliniat că a dat atenţie desemnărilor de miniştri şi că a existat „un singur incident cu Monica Iacob Ridzi şi un semi incident cu Ioan Botiş”. Şeful statului a mai susţinut că Ridzi nu poate fi suspectată de fraudă.