Băsescu: Ponta a cerut mutarea STS la MAI şi demiterea lui Opriş. Dacă se dovedeşte că a greşit, îl demit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT, că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI şi destituirea şefului Serviciului, şeful statului precizând că niciuna din variante nu este viabilă.

RomaniaTV.net
02 feb. 2014, 16:41
Băsescu: Ponta a cerut mutarea STS la MAI şi demiterea lui Opriş. Dacă se dovedeşte că a greşit, îl demit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT, că dacă cineva poate dovedi că STS are capabilităţi mai mari decât cele prezentate pentru cazul accidentului aviatic din Apuseni, atunci nu va sta pe gânduri în ceea ce priveşte cererea de demitere a directorului Serviciului.

„Dacă există cineva care poate dovedi sau poate afirma că STS are capabilităţi mai mari decât cele prezentate pentru acest caz, vă asigur că nu stau nicio clipă pentru cererea de destituire a directorului Opriş. Nicio clipă, dar nu ne vom face bine continuând să minţim. Alte instituţii aveau alte capabilităţi, dacă ar fi fost la o masă, s-ar fi identificat repede locul în care s-a produs accidentul”, a spus preşedintele.

Băsescu a spus că în CSAT s-a prezentant legea privind funcţionarea STS precum şi punctul de vedere al SRI, care a precizat că STS nu are capabilităţi mai mari decât să indice perimetrul în care a avut loc accidentul.

„Prim-ministrul a cerut trecerea STS la MAI şi destituirea şefului STS, niciuna din variante nu e viabilă”, a spus Băsescu.

El a menţionat că Opriş are o carieră militară, iar şeful statului nu îşi poate bate joc de acest lucru.