Băsescu: Ponta e recunoscut în Europa şi peste Ocean ca premierul copy-paste

Atac dur al preşedintelui Traian Băsescu la adresa premierului Victor Ponta. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că unul dintre motivele solicitării de suspendare a sa din funcţie este conjuctural, determinat de faptul că premierul Victor Ponta, furnizat de USL, a ajuns să fie recunoscut în toată lumea ca "primul-ministru copy paste".

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 08:27
Băsescu: Ponta e recunoscut în Europa şi peste Ocean ca premierul copy-paste

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în plen, că doreşte să participe la dezbaterea cererii de suspendare a sa din funcţie vineri.

În discursul său,preşedintele Băsescu a afirmat că documentul de suspendare are ca obiective de fond punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului , în principal a justiţiei şi nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009.
 
Un alt motiv invocat de preşedinte este acela că „premierul este cunoscut în Europa şi dincolo de ocean ca prim-ministrul copy-paste”.

„Aveţi şi un motiv conjuctural, prim-ministrul pe care l-aţi furnizat este cunoscut în toată Europa şi peste Ocean ca un prim-ministru copy, copy-paste. Prim-ministru copy-paste”, a spus Băsescu.

Totodată, el a arătat că a apărut o nouă problemă legată de CV-ul lui Ponta, în privinţa masteratului pe care l-ar fi urmat la Universitatea din Catania, în Italia.

„Toţi îl ştiam masterand la Universitatea din Catania, iar ieri (miercuri n.red.) a apărut în presă că nu a urmat niciodată un master la Universitatea din Catania”, a spus Băsescu.

Presa centrală a anunţat miercuri că din CV-ul premierului Victor Ponta a dispărut un master în drept penal internaţional pe care l-ar fi făcut între martie şi iunie 2000, la Universitatea Catania, Italia. Mai mult, jurnaliştii de la Adevarul au scris că preşedintele Universităţii din Catania le-a transmis că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la această Universitate.

În replică, premierul Victor Ponta a prezentat, miercuri, pe blog, diploma de absolvire a cursurilor de trei luni în drept penal internaţional absolvite la Universitatea din Catania, menţionând că a scos din CV referirile la aceste cursuri pentru a păstra „lucrurile referitoare la activitatea politică”.

„Am făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, în martie-iunie 2000. Era un curs a cărui denumire în italiană este «Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale»”, precizează Ponta, ataşând facsimilul cu diploma de absolvire.

„În baza lucrării şi a calificativului, am primit dreptul de a continua cursul respectiv printr-un stagiu de 3 luni (octombrie-decembrie 2000) la Direcţia Natională Anti-Mafia – la sediul central din Roma. A fost o mare mândrie şi onoare pentru mine să fac acel stagiu (…) în cadrul celei mai prestigioase instituţii de combatere a crimei organizate din lume”, mai precizează prim-ministrul.

El mai menţionează că lucrarea pe care a sustinut-o în vederea obţinerii diplomei se află în arhiva Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Catania.

„Am scos, la un moment dat, referirea din CV-ul oficial, pentru că am vrut să păstrez în acesta mai ales lucruri referitoare la activitatea mea politică. Este un curs de mai multe luni, finalizat cu lucrare, calificativ şi diplomă”, mai susţine Victor Ponta.